Net niet voor Jordy Van Massenhove in Wereldbeker Grand Prix Leipzig

Net niet voor Jordy Van Massenhove in Wereldbeker Grand Prix Leipzig

Voor Jordy Van Massenhove gooide één tijdsfout roet in het eten voor een plaats in de barrage met Equine America Verdiamo Z (v. Verdi TN). Zo eindigde het duo op een dertiende plaats in de Wereldbeker Grand Prix van Leipzig. 

Jordy van Massenhove had Equine America Verdiamo Z (v. Verdi TN) gezadeld voor de Wereldbeker Grand Prix van Leipzig. Na elke foutloze hindernis leken ze dichter en dichter te komen bij een startplaats voor de barrage maar hun tijd besliste daar anders over want het duo was net te traag over de finish gekomen waardoor een tijdsfout werd aangerekend. Ze strandden uiteindelijk op de dertiende plaats.

In een barrage met twaalf zette Richard Vogel al snel de te kloppen tijd op 37,08 in het zadel van Looping Luna (v. Lord Fauntleroy). Yuri Mansur kon als eerste het dichtst bij hun tijd komen en finishte ruim twee seconden later op Vitiki (v. Valentino 240). Pius Schwizer, die als voorlaatste ring betrad op Vancouver de Lanlore (v. Toulon) deed net iets beter en zette zich op twee voor Mansur. Gerrit Nieberg kwam als laatste aan de start met Blues d'Aveline CH (v. Baloussini) en had zijn zinnen duidelijk op de winst gezet. Zonder enige fout te maken kwam hij over de finish met de chrono op een halve seconde minder dan Vogel. 

De winst bleef in eigen land en was voor Nieberg. Vogel moest genoegen nemen met de tweede plaats en Schwizer besloot de top drie. 

Volledige uitslag