Jérôme Guery is Belgische sterkhouder in Grote Prijs Oliva

Jérôme Guery is Belgische sterkhouder in Grote Prijs Oliva

In de Grand Prix van het MET Oliva hield Jérôme Guery de Belgische eer hoog door een top tien-notering te behalen met Nestor de Mariposa (v. Elvis ter Putte). De overwinning was deels Belgisch met de BWP'er Nice van 't Zorgvliet (v. Emerald) op één onder Christian Kukuk. 

Slechts negen van de zestig starters mochten het tegen elkaar opnemen in de barrage. Jérôme Guery was één van hen in het zadel van Nestor de Mariposa (v. Elvis ter Putte). Het duo mocht als zesde hun barrage aanvatten, nadat Alexa Ferrer de te kloppen tijd op 40,66 had gezet met de Zangersheide merrie Arka de La Hart Z (v. Arko III). De tienjarige BWP hengst had één springfout onder Guery en eindigde uiteindelijk op zeven.

Niemand leek Ferrer en Arka de La Hart Z van hun koppositie te kunnen rijden maar dan kwam Christian Kukuk als laatste aan de start op de tienjarige BWP'er Nice van 't Zorgvliet (v. Emerald van 't Ruytershof). Het duo reed vijftien honderdsten sneller over de finish dan Ferrer en verwees de Franse amazone naar het zilver. Malin Baryard-Johnsson stuurde Harley Davidson (v. Hip Hop) foutloos doorheen de barrage en stond even op twee maar werd door Steve Guerdat naar drie verdrongen. De Zwitser zette Is-Minka (v. Mylord Carthago) af op de tweede plaats. Maar ook zij zakten nog een plaats door Kukuk z'n winst waardoor Guerdat derde werd voor Baryard-Johnsson op vier. Harry Charles eindigde op vijf met Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky). 

Volledige uitslag

Oliva werd afgesloten met een Bronze rubriek over 1.30m en een vierde plaats voor Freddy Demuynck met Nashville v't Leeuwerikenhof Z (v. Nabab de Reve). Onder de Belgische vlag sprong ook Karline de Brabander-Vereecke foutloos met Oilily de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) en werd negende. Elien Vaes wist haar nog net te plaatsen en eindigde op dertien met Keep Clapping (v. Corland). 

Volledige uitslag