Nederlanders sterk in Youngster finales Salzburg met Emmen op kop

Nederlanders sterk in Youngster finales Salzburg met Emmen op kop

In Salzburg werden deze ochtend twee finales voor jonge paarden gesprongen en de Nederlanders kwamen erg sterk voor de dag. In de finale voor 7-jarige paarden reed Kim Emmen naar de overwinning. Ze rekende op Lady Angeles (v. Los Angeles) om in 34,86 seconden een foutloze barrage te springen; Ze was hiermee de snelste van tien barragekandidaten. 

Ook de tweede plaats ging naar een Nederlandse combinatie. Hessel Hoekstra reed Jackpot R (v. Eldorado vd Zeshoek) foutloos naar de finish in 36,87 seconden. De top drie werd vervolledigd door Helmut Schönstetter en Eic Julius Caesar (v. Couleur Rubin). Deze Duitse combinatie liet alle balken in de lepels en finishte in 37,26 seconden. 

Anne Kristine Truelsen (Casira) en Elisabeth Meyer (Los Vochos) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten

6-jarigen 

In de finale voor 6-jarige paarden reed Michael Jung naar de overwinning. Hij rekende op Diva S (v. Diatendro) om in 36,48 seconden een foutloze ronde te springen. De tweede plaats ging opnieuw naar een Nederlandse amazone. Maureen Bonder reed Fevrier de Hus (v. Con Air) foutloos rond in 38,49 seconden. Marjolaine arraud des Grottes en Hongkong B (v. Toulon) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 39,49 seconden. 

Rob Schipper (Nabab de Calando) en Jennifer Jaritz (Casablanca) vervolledigden de top vijf.

Emiel Richter kon zich met King Kong V.G (v. Action Breaker) ook klasseren op de achtste plaats. 

Klik hier voor de resultaten