Belgen beginnen de dag met klasseringen op Spaanse bodem

Belgen beginnen de dag met klasseringen op Spaanse bodem

Ook in Oliva wordt er nog steeds op twee pistes gesprongen en opnieuw zorgde de Belgen voor heel wat klasseringen deze ochtend. In het 1m30 van de Silver competitie reed de Italiaan Riccardo Pisani naar de overwinning. Hij rekende op Nutcracker (v. Centadel) om in 68,93 seconden een foutloze ronde te springen. 

De tweede plaats ging naar Philip Houston. Hij reed Chaquilot (v. Chacco-Blue) om in 69,14 seconden een foutloze ronde te springen. Tony Hanquinquant en Casting Star (v. Rock'n Roll Semilly) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 69,66 seconden. 

Sara Lindroos (Claristo 2) en Benedikte Serigstad Endresen (Mona de Regor) vervolledigden de top vijf op respectievelijk de vierde en de vijfde plaats. Belgische klasseringen kwamen in deze rubriek van Patricia Guery (Damoiselle Froufrou), Virginie Thonon (Cellestino) en Lieven Devos (Hannibal). 

Gold 1m35

In het 1m35 van de Gold competitie ging de overwinning ook naar een Italiaan. Francesco Turturiello reed Quite Balou (v. Quite Capitol) naar de finish in 58,21 seconden. Hiermee bleef hij zijn eerste achtervolger, Radovan Sillo, ver vooruit. Sillo rekende op Emyr Zoetendaele Z om in 62,00 seconden een foutloze ronde te springen. Oleksandr Prodan en Dexter (v. Darco) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 63,09 seconden. 

Alexandra Amar (Lyon van de Plataan) en Kyujin Lee (Camargo CR) eindigden respectievelijk op plaatsen vier en vijf. 

Olivier Philippaerts kon zich in deze rubriek ook klasseren; Hij reed Mr. Idol S (v. Plot Blue) naar de achtste plaats. Hij nam daarnaast met Zayado (v. Cayado) ook de twaalfde plaats voor zijn rekening. Jérôme Guery eindigde met Nestor de Mariposa (v. Elvis ter Putte) op de dertiende plaats. 

Bronze 1m30

Lauren Devine schreef in het zadel van Cassandra VL Z (v. Campbell VDL) het 1m30 van de Bronze competitie op haar naam. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 27,90 seconden. Freddy Demuynck zorgde hier voor de beste Belgische prestatie. Hij reed Armageddon vh Leeuwerikenhof (v. Amour He van't Leeuwerikenhof) naar de tweede plaats. Joanne McGlory en Xena 16 (v. Warrio) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 29,25 seconden. 

Julia Moya (Ganda vd Kruishoeve) en Anastasia Nielsen (Buffy 53) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Klik hier voor alle resultaten