MRT 2024: Een uiterst sportief circuit met een unieke persoonlijkheid.

MRT 2024: Een uiterst sportief circuit met een unieke persoonlijkheid.

Vanaf 19 september in Tétouan tot en met 6 oktober in El Jadida via Rabat, zal de Morocco Royal Tour opnieuw de elite van de mondiale springsport ontvangen. De dertiende editie zal een van de eerste evenementen zijn na de Olympische Spelen van Parijs 2024, waarvan sommige helden waarschijnlijk naar Marokko zullen komen.


De sportieve belangen van de Morocco Royal Tour zijn altijd zeer hoog met drie 4* Grand Prix-wedstrijden die ook meetellen voor de Arabisch/Noord-Afrikaanse League voor de FEI Longines Wereldbeker waarvan de finale volgend seizoen zal plaatsvinden van 2 tot 6 april 2025 in Bazel, Zwitserland.

Rabat zal ook een etappe van de wereldbeker Nations Cup-wedstrijden ontvangen, een hoogtepunt van het Marokkaanse CSIO-W circuit. Altijd een geweldig sportmoment waar normaal gesproken een tiental landen van drie continenten strijden. Vorig jaar werd de wedstrijd, na een spannende strijd tegen Zwitserland, gewonnen door België onder leiding van Jérôme Guery, Europees teamkampioen in 2019 en bronzen medaillewinnaar op de laatste Olympische Spelen van Tokio in 2021.

Tegelijkertijd wordt er op elk van de drie etappes een CSI 1* gehouden: een prachtige paardenreis voor amateurruiters en mooie sportmomenten die Europese ruiters delen met Marokkaanse ruiters.

De editie van 2024 zal dit jaar dus plaatsvinden tussen 19 september en 6 oktober, eerder dan gebruikelijk: data die wijzen op een nog prestigieuzer deelnemersveld. De CSI 4* wedstrijden zullen in totaal dertien wedstrijden tellen voor de FEI Longines wereldranglijst. De enige Grand Prix van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI ziet zijn prijzengeld toenemen van de CSI4*W in El Jadida tot 164.800 euro en wordt daarmee een Grand Prix van het Longines Ranking A niveau.

De Morocco Royal Tour is een "betoverend intermezzo" op het internationale circuit: drie wedstrijden van topniveau, op hoogwaardige infrastructuur, waar alles is ontworpen met het welzijn van paarden en ruiters in gedachten. In twaalf edities is de "MRT" een niet te missen evenement geworden en heeft het zich gevestigd als een prestigieuze serie op de internationale scene. Elk van de drie etappes vindt plaats in prachtige toeristische steden, elk met zijn eigen charme en persoonlijkheid: ruiters waarderen het en komen jaar na jaar terug. Noteer de data!

Persbericht: R&B Presse