Merel Braspenning en Elise van Regenmortel laten Belgisch volkslied klinken in Courrière

Merel Braspenning en  Elise van Regenmortel laten Belgisch volkslied klinken in Courrière

In Courrière bij Gregory Wathelet is het internationaal programma vandaag van start gegaan. De pony's waren de eerste aan de start. In de 1.25m hoofdrubriek sprong Merel Braspenning met Parco van 't Hollandhof (Berktzicht Jekilja) naar de winst.  Elise van Regenmortel verzekerde de eerste Belgische winst.

Merel Braspenning liet het Belgisch volkslied klinken na afloop van de 1.25m pony rubriek. Samen met de 11-jarige Parco Van 't Hollandhof bleef de amazone Isee Doem met Flipper de l'Etape voor. Doem en de 11-jarige Flipper d'Elle-zoon wonnen afgelopen weekend nog de pony Gouden Laars Grand Prix in St Truiden. Voor eigen publiek vervolledigde Robin Vermeir met Kristal Sparkle Van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle 912).

Net buiten het podium reed Laure Tijskens met Navayo (Jerome van de Vondelhoeve) naar de zesde plaats. De West-Vlaamse, Julie van Hollebeke volgde op plek zeven met Milo D.J. (Ahorn's Marengo).

Elise van Regenmortel verzekert eerste Belgische winst

De eerste winst van de dag kwam op naam van Elise van Regenmortel met de 13-jarige Orchid's Mila (Orchid's Cestanii Wed). De Belgische bleef Jonas van Dijck voor met Santa Maria Optima (Goliath van de Groenweg). Van Dijck won afgelopen weekend ook de 1.10m pony reeks in St Truiden. Vivien Von Ballmoos vervolledigde de top drie in het zadel van Pixie B (Cap Nord D'Hyrencourt).

Alle uitslagen