Melissa Laenen springt op het Youngster podium in Bonheiden

Melissa Laenen springt op het Youngster podium in Bonheiden

De Belgische springruiters blijven imponeren, maar net als bij de vijf-en zesjarigen moest een Belgisch duo een internationale combinatie voor zich dulden bij de zevenjarigen. In de youngster rubriek voor zevenjarige springpaarden was het Erika Lickhammer-Van Helmond die met de KWPN-merrie, Koberlina TN (Eldorado vd Zeshoek) de winst op naam schreef.

De Zweedse amazone bleef als enige foutloos onder de 26 seconden en verwees zo lokale amazone, Melissa Laenen naar de tweede plaats. Voor eigen publiek volgde Laenen met Jax LVP (Cornet Obolensky) op de het podium. Lickhammer zette voor zichzelf de kers op de taart door eveneens de derde plek op naam te schrijven. De Zweedse vervolledigde het podium in het zadel van de AES-ruin, Crescendo Vhl (Connor).

België's assistent bondscoach, Fabienne Daigneux-Lange strandde net buiten het podium. De Waalse amazone volgde met BB d'Fee Sauveniere Z (Balou du Rouet Z) voor Shady Ghrayeb met Fara de Beaufour (Diamant de Semilly). 

Een Belgisch peloton volgde deze top vijf op met op kop Rik Hemeryck op de rug van de sBs-merrie, Jalisca de la Sure (Quickfire de Ferann).

Volledige uitslag