Anthony Wellens en Pieter Kenis zijn Belgische sterkhouders bij jonge paarden in Bonheiden

Anthony Wellens en Pieter Kenis zijn Belgische sterkhouders bij jonge paarden in Bonheiden

In Bonheiden kwamen de jonge springpaarden deze ochtend als eerste aan de start. Zowel bij vijf- als bij de zesjarigen moesten de Belgische springruiters de internationale combinaties voor zich dulden. Bij de zesjarigen won Carlos Bosch Cebrian met Paul Van Den Bosch zijn gefokte, Jolie Van Der Berghoeve (Jaguar vd Berghoeve). Marvin Schwarzbach won bij de vijfjarigen in het zadel van de Asca Z-zoon, Ascalexus Z.

Bij de zesjarigen was het een spannende competitie waarbij het podium op minder dan een halve seconde verschil van elkaar strandde. Carlos Bosch Cebrian won met de AES-merrie, Jolie Van der Berghoeve (Jaguar vd Berghoeve) met slechts één honderdste van een seconde verschil op Pieter Kenis met onder het zadel Quicksilver C (Cicero Z van Paemel).

Het podium werd afgewerkt door Koen Gelaude met onder het zadel Willy Matton zijn Kalliope (Emerald). Het paar verwees zo Nathan Budd en Coldplay des Rosiers Z (Cornet Obolensky) naar de vierde plaats.

Anthony Wellens houdt Belgische eer hoog bij vijfjarigen

In de rubriek voor vijfjarigen was het Marvin Schwarzbach die met Ascalexus Z (Asca Z) als enige foutloos bleef onder de 32 seconden. Voor eigen publiek volgde Anthony Wellens in het zadel van de 5-jarige  Rainman vh Nederassenthof (Iron Man van de Padenborre ). Oost-Vlaming, Tom Sneppe volgde op de derde plek met Luc De Reviere zijn Cressida II van de Lentakker (Comme Il Faut).

Alle resultaten