McLain Ward en HH Azur verlengen GP titel bij Old Salem Farm

McLain Ward en HH Azur verlengen GP titel bij Old Salem Farm

Op eigen terrein heeft McLain Ward de kers op de taart geplaatst in de 200.000 USD gedoteerde Grote Prijs. Als titelverdediger sprong de Amerikaanse springruiter met de Belgisch gefokte HH Azur (Thunder vd Zuuthoeve) opnieuw naar de winst.

Eerder deze week plaatste McLain ook al drie (hoofd)rubrieken op naam. "Wanneer ik met HH Azur aan de start kom vertel ik haar altijd voor de start dat ze me niets meer hoef te bewijzen, maar als ze toch foutloos wil springen, ik het enorm zou waarderen," vertelt de Amerikaan. "Ik ben enorm dankbaar dat HH Azur nog zo gezond is en dat ze een belangrijke rol heeft mogen spelen doorheen mijn carrière. Gelukkig kunnen we haar heel spaarzaam inzetten. Tot op heden won ze twee van de drie dit jaar."

Op het podium volgde Katie Dinan met de 16-jarige KWPN-ruin Brego R'n B (Namelus R). Samen met de voormalige troef van Nynke De Vries bleef de Amerikaanse 2018 WEG Gouden Team medaille-winnaar, Devin Ryan voor.  Ryan volgde op het podium met J. Van der Vegt's gefokte Skara Glen's Machu Picchu (Silverstone).