Marthe Van Gorp: "Mijn Belgische titel van vorig jaar zal altijd speciaal blijven"

Marthe Van Gorp: "Mijn Belgische titel van vorig jaar zal altijd speciaal blijven"

Deze week staan, weliswaar zonder publiek, de Belgische kampioenschappen voor de jeugd op het programma. Daarom gingen we even langs bij de BK winnaars van vorig jaar om na te gaan hoe zij naar dit BK hebben toegeleefd. Vandaag is het aan Marthe Van Gorp die vorig jaar de titel bij de Junioren op haar naam schreef. 

"Mijn Belgische titel van vorig jaar zal altijd speciaal blijven, zeker omdat het met Loreen was", begint Van Gorp. "Ik heb vorig jaar verschillende leuke proeven gewonnen maar mijn Belgische titel was zeker en vast de mooiste overwinning. De aanloop naar dat BK was vrij stresserend: door een dopingzaak, die we gewonnen hebben, werd Loreen pas een dag voor het BK vrijgegeven". 

"Dit jaar begin ik eigenlijk zonder verwachtingen aan het BK. Meestal in het Belgische kampioenschap meteen ook een kwalificatie voor het EK maar dat valt nu weg. De titel winnen zou natuurlijk leuk zijn maar er hangt voor de rest niet veel vanaf. Ik rijd dit jaar een jong en onervaren paard, ik ga dus niet met dezelfde verwachtingen als vorig jaar aantreden. Ik weet nog niet goed wat ik dit weekend van mijn paard kan verwachten", besluit ze.