Lynn Leys wint 1.40m hoofdnummer Kronenberg!

Lynn Leys wint 1.40m hoofdnummer Kronenberg!

De Belgische combinaties blijven scoren tijdens de PRO Tour van Peelbergen Equestrian. Op vrijdag loodste Lynn Leys haar 16-jarige Dermie naar de winst in de 1.40m hoofdrubriek.

Samen met Senne Leys' voormalige KWPN-merrie (fokker: R.J. Hegen) bleef de Belgische amazone ruim drie seconden voor op Alexander Davis en Cecanto (Centadel). Voor eigen publiek vervolledigde Lisa Bongers de top drie met haar eigen Carthino Z-zoon, Donbalian.

Veronique Van Wijlick volgde met Kustique (Harley VDL) voor Carina Tringolo met Datana Van 't Schaaphof (Dutch Capitol). Voor België sprong Matthias Hens foutloos naar de achtste plaats met BWP-ruin, Quiero (Elvis Ter Putte). 

Senne Leys volgde met Oliska van den Berg (Kannan) voor Jorisch Spits met Miss Mathilde S.V. de Reve (Nabab de Rêve) en Jan Claeys met Judy Van De Beekhoek (Wandor van de Mispelaere).

Steve Auwers en Lien Van Ende zetten Belgisch feest verder

In de 1.30m rubriek sprong Steve Auwers naar de winst. Samen met Extre M (Valliant) plaatste hij zich eerder op de derde plaats. Op vrijdag liet de Antwerpenaar geen ruimte voor de concurrentie. Oost-Vlaming Bart Clarys volgde met Oxygene du Marais DD (Kannan) voor Nicolas Toro met High Five).

Ook in de 1.20m rubriek kleurde de winst Belgisch. Lien Van Ende schreef de winst op naam met Decadence van 't Oudmolenhof Z (Den Blomme Van Sappeleen). Voor België sprong ook Danny Stappaerts op het podium. Stappaerts loodste zijn Stash 3 Z (Stakkato) naar de derde plek.

Alle uitslagen