Aaron Tijskens mist nipt het podium in GP-kwalificatie bij het Sentower Park

Aaron Tijskens mist nipt het podium in GP-kwalificatie bij het Sentower Park

Het was spannend tot op de laatste combinatie in de CSI2* 1.45m Grote Prijs-kwalificatie in Opglabbeek. De overwinning had een Belgisch tintje met de door Wilfried Ruiten gefokte Zangersheide merrie op één onder Thiago Ribas Da Costa. De Belgen vulden de helft van de top tien in met de beste notering op naam van Aaron Tijskens!

Met nog drie combinaties te gaan in de negentienkoppige barrage waren er nog drie kansen voor een Belgische overwinning. Op dat moment was Aaron Tijskens nog de beste Belgische combinatie op Hurricane en besloot foutloos met de Untouched-zoon. De snelste tijd stond op naam van Thiago Ribas Da Costa en de Zangersheide merrie Catharina W&W Z (Centurio 22). 

Kirsten Rombouts en Mowgli KR (Thunder vd Zuuthoeve) bleven van het hout af en plaatsten zich op de zevende plaats, voor Emilie Conter en de 10-jarige Ocean Quality (Baltic VDL). Laatste aan de start was Bunoit Moeskops, hij rondde de top tien af op de 9-jarige BWP merrie Paris van Eeckelghem (Balou du Rouet). Voor hen op negen kon Louis Lambrecht zich noteren met Cevrine du Banney Z (Chippendale Z).

Resultaten