Lieven Devos is iedereen te snel af in Youngster Tour Bornival

Lieven Devos is iedereen te snel af in Youngster Tour Bornival

In Bornival stond de ochtend volledig in het teken van de jonge paarden. Zonet werd de rubriek voor 8-jarige paarden verreden en daarin verzekerde Lieven Devos een Belgische overwinning. Hij kon in het zadel van Hannibal een foutloze ronde springen in 31,00 seconden. 

Benny Naessens en Nacco Blue Dnl (v. Chacco-Blue) eindigden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en finishten in 32,12 seconden. Laura Renwick en Symphony (v. Parco) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 33,26 seconden.

Voor Dimitri Natsis (Miss Chello) en Odile Gierech (Diane de Riverland) was er een vierde en een vijfde plaats. 

Andere Belgische top tien klasseringen kwamen van Alexis Patris (Beau Gosse Ctv Z), Hendrik Denutte (Hector), Pieter de Brabandere (Havana van de Bosbeek) en Marine Lenoble (Houlahop de Septon). 

Bij de 7-jarige paarden werd de top tien quasi volledig door Belgische ruiters bezet. De overwinning was voor Bart Clarys. Hij reed Oxygene du Marais DD (v. Kannan) foutloos rond in 32,91 seconden. Hendrik Denutte was met Nevada Quality Z (v. Numero Uno) goed voor de tweede plaats. Dit duo kon een foutloze ronde springen en finishte in 33,14 seconden. Voor Koen Gelaude en Capall (v. Casall) was er een derde plaats na een foutloze ronde in 34,71 seconden.

Georges Trulemans nam zowel de vierde (Oran D) als de vijfde (Brin d'Or de Haute Melen Z) plaats mee naar huis. 

Pieter de Brabandere (Ito van't Lozerhof Z), Virginie Thonon (Inka van de Castershoeve), Fabienne Daigneux-Lange (Bb d'Fee Sauveniere Z) en Hendrik Denutte (Kenzo Quality Z) eindigden ook in de top tien. 

Klik hier voor alle resultaten