Lier: Jeroen Appelen zegeviert in 1.45m Longines Rankingrubriek

Lier: Jeroen Appelen zegeviert in 1.45m Longines Rankingrubriek

In het Azelhof in Lier werd zonet de hoofdrubriek van de dag afgewerkt. In deze Longines Rankingproef stond het parcours gebouwd over een hoogte van 1.45m. Het podium werd volledig opgeëist door de Belgische driekleur. Jeroen Appelen kon alvast voor de Belgische overwinning zorgen vanavond. Met Lunatique de Kwakenbeek reed hij een bliksemsnelle jump-off en nam het goud mee naar huis. 

Met de BWP merrie Lunatique de Kwakenbeek (v. Cicero Z) was Jeroen Appelen iedereen te snel af. In een razendsnelle barrage reed het duo over de finish in 30,19 seconden. Hiermee was hij Axel Vandoorne te snel af. Met Ma-Belle Vh Eegdeken (v. VDL Cardento) noteerde hij de tweede beste tijd van 32,60 seconden. Thibeau Spits nam ook plaats op het podium met Juragold Bormes (v. Contact van de Heffinck). Spits noteerde een foutloze omloop en een tijd van 33,45 seconden in de jump-off wat goed voor de derde plaats. 

De Italiaan Filippo Tabarini (Manou De Muze) werd vierde. Vervolgens zien we opnieuw België schitteren met Gilles Dunon (Fou De Toi Vd Keihoeve) op vijf. 

Andere Belgische top tien klasseringen waren er voor Jos Verlooy (Nixon Van 'T Meulenhof), Nick Vrins (Namaste van het Eyckeveld) en Jules Van Roosbroeck (Nanta). 

Klik hier voor de resultaten.