Gregory Wathelet pakt brons 1.55m Longines Rankingproef van Londen

Gregory Wathelet pakt brons 1.55m Longines Rankingproef van Londen

In Londen zijn onze Belgische ruiters al goed op dreef deze week. In de 1.55m rubriek kon Gregory Wathelet zich klasseren voor de jump-off. Met Conchento PS zette hij de derde beste tijd neer en nam hij het brons mee naar huis in deze Longines Ranking rubriek. 

Tien combinaties lieten het hout onaangeroerd in de eerste fase waardoor ze van start mochten gaan in de jump-off. De jonge Britse ruiter Harry Charles ging met de overwinning aan de haal in deze proef. Hiervoor kon hij rekenen op de vijftienjarige KWPN'er Borsato (v. Contendro) om in 34,07 seconden over de finish te rijden. Het duo is de laatste tijd goed op dreef. Ze konden vorige week in het Zwiterse Genève nog een eerste plaats behalen in de CSI5* 1.60m rubriek. 

Marcus Ehning mocht de tweede plaats voor zijn rekening nemen. Met Calanda (v. Calido I) noteerde hij een foutloze omloop in 35,15 seconden. Op drie schittert de Belgische driekleur. Daar kon Gregory Wathelet voor zorgen met Conchento PS (v. Conthargos). Zij tikten de klok af op 35,37 seconden en eisten zo het brons op. 

Edouard Schmitz (Gamin van't Naastveldhof) werd vierde. Jack Whitacker (Elucar V.E.) nam genoegen met de vijfde plaats. 

Pieter Devos (Mom's Isaura) zorgde met een achtste plaats voor nog een Belgische klassering. 

Klik hier voor de resultaten.