Leonie Peeters zorgt voor stevige dosis girl power in CSI2* competitie Sentower Park

Leonie Peeters zorgt voor stevige dosis girl power in CSI2* competitie Sentower Park

Terwijl er op verschillende plaatsen nog steeds buiten gesprongen wordt, organiseert Sentower Park dit weekend haar eerste internationale indoor wedstrijd van het seizoen. De dag ging van start met twee rubrieken van de CSI1* competitie en eentje van de CSI2* competitie. 

In het 1m35 van de CSI2* competitie werd er in twee fases gesprongen. De overwinning ging naar Ellen Whitaker. Zij rekende op Colombia de Beaufour (v. Ogano Sitte) om in 28,65 seconden foutloos rond te springen. Ook de tweede plaats ging naar een amazone: Leonie Peeters. Peeters reed Quaresmas de Marchesana (v. Conte della Caccia) foutloos doorheen het parcours in 30,49 seconden. Margareth Eikner en Nikita du Roton (v. Elvis Ter Putte) maakten de top drie compleet. Zij slaagden erin om de nul te behouden en klokten af in 30,50 seconden. 

Clement Fortin (Chuemli) en Denis Lynch (In The Air) vervolledigden de top vijf. 

Steven Vermeir (Nikita van de Koekelberg) kon zich ook klasseren. 

In het 1m15 van de CSI1* competitie was Mike van Olst de beste Belg. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van Frippont du Gue (v. Tornesch 1042) en finishte in 33,16 seconden. Frederic Vernaet slaagde erin om twee top tien klasseringen in de wacht te slepen. Voor de zesde plaats rekende hij op Petronella van de Barlebuis (v. Comme Il Faut), voor de zevende plaats haalde hij Paulus-L (v. Corydon van T&L) van stal. Hij sprong foutloze rondes in respectievelijk 41,22 en 42,46 seconden. 

Paulien Schepers en Jaloubet des Peupliers (v. Baloubet du Rouet) eindigden ook in de prijzen. 

In het 1m25 was Joana Bosch de beste Belgische. Zij kon Frando foutloos rondrijden in 27,68 seconden, wat haar de vierde plaats opleverde. Voor Julie Somers en Noisette EM (v. Diamant de Semilly) was er een zevende plaats. Deze combinatie noteerde een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 29,04 seconden. Laurens Houben reed op zijn beurt Calgary 5 (v. Cornettino Ask) naar de twaalfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten