Hubside: rankingpunten voor Hemeryck, Verlooy en d'Haese

Hubside: rankingpunten voor Hemeryck, Verlooy en d'Haese

In Hubside wordt er dit weekend op CSI4* niveau gesprongen. Later vandaag staan er nog twee rankingrubrieken van de CSI4* competitie gesprongen maar zonet kwamen de CSI2* ruiters alvast in actie in de hoop rankingpunten te sprokkelen. In deze 1m45 hoge rankingrubriek konden er zich negen combinaties voor de barrage plaatsen. Een barrage met negen moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. 

De overwinning ging naar Julien Epaillard. Gisteren was hij al in uitermate goede doen onder de Franse zon en dat was vandaag dus niet anders. Dit keer zadelde hij Cheyenne d'Auge (v. Guarana Champeix) om in 32,65 seconden foutloos naar de finish te springen. Hij deed hiermee beter dan Harold Boisset die met Divine de la Roque (v. For Hero de Hus) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie slaagden erin om de balken in de lepels te laten en klokte af in 33,56 seconden. Robin Muhr maakte de top drie compleet. Hij rekende op Stawita PS (v. Stakkato I) om in 34,31 seconden foutloos rond te springen.

Philippe Rozier (Night Light van't Ruytershof) en Antoine Ermann (Azur du Vinnebus) vervolledigden de top vijf.

De beste Belgische prestaties kwamen van Rik Hemeryck en Jos Verlooy. Hemeryck reed Navarro van het Eelshof (v. Jappelloup vh Dauwhof) naar de zevende plaats, voor Jos Verlooy en Next Funky de Muze (v. Elvis Ter Putte) was er een negende plek.

Dimme d'Haese haalde de barrage net niet. Hij kreeg met Jade (v. Enyingi Agrar Zrt) één puntje voor tijd achter zijn naam, wat hem wel nog de veertiende plaats in het klassement opleverde. Eerder vandaag kon D'Haese ook al in de prijzen rijden in het 1m35. Dit keer reed hij Hbr Dance (v. Thunder vd Zuuthoeve) foutloos rond in 36,03 seconden. Dit leverde hem de dertiende plaats op.

Klik hier voor alle resultaten