Leonie Peeters moet Britse overmacht voor zich dulden in Bonheiden

Leonie Peeters moet Britse overmacht voor zich dulden in Bonheiden

De Britten grepen de macht in de tweede 1.40m hoofdrubriek van Bonheiden. Voor eigen publiek hield Leonie Peeters de eer hoog terwijl Georgia Tame de winst greep.


QUICK RESULTS
1. Georgia Tame - Quintella
2. Joseph Stockdale - Gunner
3. Guy Williams - Mr Blue Sky UK


De Britten regeerden de tweede 1.40m rubriek in Bonheiden. Daarbij kleurde de volledige top vier Brits met Georgia Tame op kop. Tame sprong naar de winst in het zadel van de 11-jarige Quintella (Sanvaro). Het paar bleef ongeveer drie seconden voor op landgenoot Joseph Stockdale met onder het zadel de BWP'er, Gunner.

Guy Williams vervolledigde de top drie op de rug van Mr Blue Sky UK (Chacco Blue). Net buiten het podium vervolledigde Leonie Peeters de top vijf. Peeters loodste haar 9-jarige Comme One Z foutloos door de finish. 

uitslag

Het zijn lange competitiedagen in Bonheiden. In de afsluitende 1.15m rubriek hield Thierry Goffinet de winst in eigen land. Goffinet snelde naar de winst met de 10-jarige Toulon-zoon, Jack Russel DB. Het duo wist slechts enkele honderdsten van een seconde voor te blijven op Steve Auwers met Checker 27 (Chico's Boy). Arabella Prior vervolledigde het podium in het zadel van Friso (Azteca VDL).

Net buiten het podium sprong Mauranne Smets met Edidoune By Wisbceq (Atlantys By Wisbecq) foutloos naar de vijfde plek.