Laure Tijskens grijpt goud in Gouden Laars 1.20m ponyrubriek

Laure Tijskens grijpt goud in Gouden Laars 1.20m ponyrubriek

Afgelopen weekend mochten de ponyruiters aantreden in Diepenbeek tijdens de eerste Gouden Laars competitie van het seizoen. De ponyruiters werden op zaterdag uitgenodigd om het beste van zichzelf te laten zien. Met slechts twee foutloze ruiters in de eerste faze, wist Laure Tijskens als enige dubbel nul combinatie de eerste plaats op haar naam te schrijven. 

Laure Tijskens kon rekenen op Navayo (v. Jerome van de Vondelhoeve) om de winnende tijd van 42,83 seconden neer te zetten. Hiermee verwees ze Marthe-Louize Dieu en Swarovski (v. Anydale Ron) naar de tweede plek. Het duo snelde over de meet met één springfout in een tijd van 44,88 seconden. De top drie werd aangevuld door Jonas Van Dijck met Oblesse (v. Orchid's Romario II) in een tijd van 70,03 seconden in de eerste faze. 

Zoë Verschooten en Albert verzekerden een vierde plek. Marie Cremers reed in het zadel van Jack (v. Oosterbroek Francois) naar de vijfde plaats. 

Fleur Volckaerts niet te stoppen in 1.10m 

Vervolgens mocht Fleur Volckaerts met Mirra Van't Hollandhof (v. Principal Dream vd Delthoeve) de ereronde leiden in de 1.10m rubriek. De twee noteerden de winnende tijd van 23,91 seconden en verwezen hiermee Anneline Monsieur en Joly's Eagle (v. Priory Prickle) naar de tweede plek. Zij snelden over de finish in 28,19 seconden. Emiel Duchene vulde het podium aan in het zadel van Moonfighter Machiavelli (v. Goliath van de Groenweg) met een tijd van 28,89 seconden. 

Kirsten Franken, Charlotte Deronne en Feline Matthees bovenaan klassement

In de 1.00m rubriek voor pony's mocht Kirsten Franken rekenen op een eerste plek met Ulrike De L'Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel). Charlotte Deronne kon rekenen op haar pony Edition Spéciale om de 90cm rubriek op haar naam te schrijven. Feline Matthees en Bora PCM zegevierde in de 80cm proef. 

Klik hier voor de resultaten.