Sander Geenen en Henk Clabots zegevieren in hoofdnummer Sint-Joris Alken

Sander Geenen en Henk Clabots zegevieren in hoofdnummer Sint-Joris Alken

Heel wat regionale ruiters trokken afgelopen weekend naar Sint-Joris Alken om er aan de start te komen. In de 1.20m hoofdrubriek van het weekend was er op zaterdag winst voor Sander Geenen en op zondag voor Henk Clabots. 

Sander Geenen kon rekenen op Interceptor (Q. Breitling) om de te kloppen tijd van 65,36 seconden neer te zetten in de 1.20m proef die rechtstreeks op tijd werd gereden. Ynske De Laet en Hinde van de Voortbossen (v. Saros van 't Gestelhof) volgden op de tweede plaats met een tijd van 71,22 seconden. Twiggy Wouters reed in het zadel van Papillon van de Kluis (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de derde plek in 73,78 seconden. 

Ook de vierde plaats nam Twiggy Wouters voor zijn rekening met Calibresse van 't Liefkozen (v. Castellino vd Helle). Vervolgens deed Twiggy daar nog een schepje bovenop en snelde Wouters met Cesar van de Rode Poelhoeve ook nog naar een vijfde plaats. 

Henk Clabots op één én twee in tweede serie 1.20m 

In de tweede serie van de 1.20m rubriek werd er in twee aparte fazen gestreden voor de overwinning op zondag. Henk Clabots bewees er de sterkste te zijn en reed met Just A Lonely Boy Stuyvenberghof (v. Cicero Z) in 30,16 seconden naar de eerste plaats. In het zadel van Vi Fort Z (v. Vigo d'Arsouilles) volgde hij zichzelf op, op de tweede plaats met een tijd van 32,69 seconden. De top drie werd aangevuld door Severine Tanase en Hanukkah Gravelotte (v. Arko III) en een tijd van 34,11 seconden. 

Twiggy Wouters scoorde ook in deze serie weer sterk en nam met Calibresse van 't Liefkozen (v. Castellino vd Helle) de vierde plaats voor zijn rekening en snelde met U2 vd Rode Poelhoeve (v. Uriko) naar de vijfde plek. 

Henk Clabots en Sander Geenen blijven scoren 

In de 1.15m proeven won op zaterdag Sander Geenen met Okina D au Cerfs (v. Joop 111) en op zondag Henk Clabots in het zadel van Conchita Z (v. Candillo Z). Ook de 1.05m rubriek werd op de naam geschreven van Sander Geenen. Hiervoor kon hij rekenen op Corthago Z (v. Cordano Sitte Z). Tiffany Vansweevelt en Diara (v. Vamiro M) wonnen er de 95cm proef. 

Klik hier voor de resultaten.