Lambrecht op snelheid naar de winst in Oliva. Andere Belgen blijven prijzen verzamelen

Lambrecht op snelheid naar de winst in Oliva. Andere Belgen blijven prijzen verzamelen

Ook in Oliva wordt er dit weekend druk op drie pistes gesprongen; De dag ging van start met een 1m30 van de GOLD competitie. 92 Deelnemers traden aan in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De winst ging naar de Franse amazone Melie Gosa. Zij kon de nul behouden in het zadel van haar Selle Français merrie Alouette d'Eole (v. Mylord Carthago) en finishte in 60,84 seconden. 

Thibault Philippaerts sprong naar de tweede plaats. Hij kon in het zadel van Khan vd Kattevennen Z (v. Kannan) een foutloze ronde springen en stopte de chrono na 64,51 seconden. Laurent Guillet en Camelia de la Vigne (v. Corofino) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 64,54 seconden. 

Nina Mallevaey (Tisele du Park) en Roberto Turchetto (Baron) vervolledigden de top vijf. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Koen Vereecke (Massimi van d'Abdijhoeve), Thibault Philippaerts (New Life van het Hellehof) en Emilie Conter (Naf Naf Dmc). 

6-jarigen

Bij de 6-jarigen was er een Italiaanse overwinning: Christian Fioravanti reed Brewster vd Bouwershoeve (v. Balou du Rouet) foutloos doorheen het twee-fasen-parcours en finishte in 36,91 seconden. Sofie Svensson volgde op de tweede plaats. Zij reed Forino (v. For Pleasure) foutloos rond in 37,21 seconden. Christian Fioravanti nam naast de overwinning ook de derde plaats mee naar huis. Hij rekende dit keer op Paxcristo van't Laarhof (v. Dieu Merci van T&L) om in 37,52 seconden een foutloze ronde te springen. 

Romain Ozzola vervolledigde de top vijf op de vierde (Fais Pas CA) en vijfde (Faust des Ocrets) plaats. De beste Belgische prestatie kwam van Cedrick Deknudt. Hij rekende op Junior (v. Thunder vd Zuuthoeve) om in 43,92 seconden een foutloze ronde te springen.

Silver 1m35

Vincent Lambrecht schreef op zijn beurt het 1m35 van de Silver competitie op zijn naam. Hij sprong een foutloze ronde in het zadel van de BWP-merrie Just Energie (v. Nabab de Reve) en klokte af in 56,59 seconden. Hij was hiermee de snelste in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Emilie Conter en Clochard (v. Kashmir van Schuttershof) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden eveneens een foutloze ronde springen en finishten in 58,90 seconden. Pal Flam vervolledigde de top drie. Hij reed Pippi L foutloos rond in 58,90 seconden. 

Nicolas Delmotte (Baladin des Matis) en Ingrid Gjelsten (Violette D) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Andere Belgische klasseringen in deze rubriek kwamen van Andres Vereecke (Aramis van't Leeuwerikenhof), Elisa Strubbe (Z Riaralda Z) en Anthony Philippaerts (J'Adore van Schaeck). 

Klik hier voor alle resultaten