Koen Vereecke tweede en Frederic Vernaet vierde in 2* 1.45m Longines Ranking van Opglabbeek

Koen Vereecke tweede en Frederic Vernaet vierde in 2* 1.45m Longines Ranking van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek werd de CSI2* Longines Ranking rubriek afgewerkt waar er rechtstreeks tegen de tijd werd gereden. Deze proef telde eveneens mee als kwalificatie voor de Grote Prijs op zondag. 

Katrin Eckermann kon rekenen op Cala Mandia (v. Cpaistrano 2) om in 68,64 seconden naar de overwinning te rijden. Hiermee verwees de Duitse amazone onze landgenoot Koen Vereecke naar de tweede plaats. Hij reed in het zadel van Arioso Du Bois (v. Rock 'N Roll Semilly) in 69,38 seconden naar de tweede plaats. Kathrin Müller en Conan 44 (v. Con Sherry) vervolledigde de top drie en eindigde met een tijd van 71,53 seconden op de derde plaats. 

Frederic Vernaet (Born To Win Ap Z) zorgde voor nog een Belgische vierde plaats. Robinson Maupiler (Zandor Alpha Z) werd vijfde. 

Tenslotte waren er nog andere Belgische klasseringen voor onder andere Andres Vereecke (d'Artagan RR), Tristan Guisson (Naturelle vh Legitahof Z), Catherine van Roosbroeck (Miles) en Pieter Clemens (Crescendo Mb Z)

In aanvang van de twee ster GP kwalificatie was het nog de beurt aan de zeven- en achtjarige paarden. Daar was het opnieuw Koen Vereecke die de Belgische eer hoog wist te houden door met Bonfois Van'T Hof V Eversen Z (v. Bisquet Balou C) naar een tweede plaats te rijden. Sofia Westborg en Cara 199 (v. Chap II) won de rubriek. De Nederlandse Emma Bocken en Kadessa Z (v. Kannan) mocht rekenen op een derde plaats. 

Andere Belgische klasseringen waren er hier nog voor Pieter Kenis (Cold Play) en Wout Neven (For Treasure CI Z en Ouno de Corlato). 

Klik hier voor de resultaten.