Knappe vierde plaats voor Gilles Thomas in 1.50m Longines Ranking van Parijs

Knappe vierde plaats voor Gilles Thomas in 1.50m Longines Ranking van Parijs

In Parijs stond de eerste omloop van de Global Champions League deze avond op het programma. Uiteindelijk bleef de winst in eigen land. Gilles Thomas sprong als laatste starter meteen naar de vierde plaats.

 In het 1.50m parcours was er geen houden aan de Olympische springkampioen, Ben Maher met de 12-jarige KWPN-hengst, Faltic HB (Baltic VDL). Maher kon de winst niet verzekeren voor de Paris Panthers. De leiding na de eerste omloop kwam op naam van Istanbul Sultans. Op de valreep werd zijn supersnelle ook nog verbeterd.

De Brit klokte foutloos af 68,19 seconden. Als één van de laatste aan de start dook Julien Anquetin met de 11-jarige Blood Diamond du Pont (Diamant de Semilly) met ruim één seconde onder de chrono van Maher. De Fransman  Op ruim één seconde volgde Daniel Bluman in het zadel van de 10-jarige Ubiluc (Ubiko). 

Laatste ruiter aan de start, Gilles Thomas loodste zijn 10-jarige Feromas van Beek Z (Fantomas de Muze) uiteindelijk foutloos naar de vierde plek.

Istanbul Sultans houden Paris Panthers achter zich

In de team ranking nemen de Istanbul Sultans de leiding. Voor het team kwamen Andre Americo de Miranda met de 9-jarige Hilfiger van de Zuuthoeve (Thunder vd Zuuthoeve) en Omer Karaevli met Cheston de la Pomme d'Or Z (Chippendale Z) aan de start. Ben Maher zijn Paris Panthers volgen op de tweede plaat. Voor team kwam ook Gregory Wathelet met Ace of Hearts (Aliandro B) aan de start.

Team Ranking