Kim Thiry en Danny Van Es regeren in Zoutleeuw

Kim Thiry en Danny Van Es regeren in Zoutleeuw

De nationale springruiters komen deze week aan de start in Zoutleeuw. In de, door Lieven Hendrickx Horse Supplements, gesteunde nationale Silver League domineerde Kim Thiry op vrijdag de hoofdrubriek. In de 1.40m proef sprong de Limburgse springruiter naar de winst met de achtjarige Abra Kadabra vd Heide Z (Asca Z).

Thiry en de Zangersheide-merrie wonnen de rubriek in 43,47 seconden. De Limburger volgde zichzelf op met onder het zadel de 13-jarige Casaleo Z (Cicero Z van Paemel). Op eigen terrein vervolledigde Simon Prouvé de top drie. Prouvé vervolledigde het podium op de rug van Lugano van 't Steen Putje (Darco).

Het paar werd opgevolgd door Kim Thiry met Chayne Z (Clarissimo Z). Leon by Belise-ruiter, Ben Schuurmans vervolledigde de top vijf in het zadel van Limoncello Van 't Meerhof  (Toulon).

Danny Van Es laat opnieuw van zich horen

Danny Van Es won eerder de 1.30m rubriek. Samen met zijn vertrouwde Hamilton (Contact vd Heffinck) sprong de Vlaams-Brabantse springruiter naar de winst in 60,51 seconden. Op ongeveer twee seconden verschil volgde Ellen De Swert met Cantchelaro (Chagali van de Burggrave). Oost-Vlaming, Koen De Waele vervolledigde de top drie met zijn eigen gefokte Simply Magic KDW Z (Scendix).

Eerder won Van Es ook de 1.20m proef met zijn Hamilton. Op het podium volgde Patrik Spits met Viking de Belliard. De top drie werd afgewerkt door Ruben Houben met zijn eigen Quick Diamant HR (Diamant de Revel).

Uitslagen