Kayleigh Buelens, Amber van den Steen, Cindy Schuurmans en Isabel Cool winnen vanmiddag op Flanders Dressage Event

Kayleigh Buelens, Amber van den Steen, Cindy Schuurmans en Isabel Cool winnen vanmiddag op Flanders Dressage Event

Deze namiddag werden op Flanders Dressage Event de proeven BK Para Equestrian Individueel, BK Junioren Individueel, BK Young Riders Individueel, Flanders Cup Silver en Flanders Cup Diamond afgewerkt. 

BK Young Riders

Met een score van 74.235 voor Kayleigh Buelens en Fifty Way to Victory en wederom een eerste plaats bijde Young Riders vandaag tijdens de Individual test lijkt het er op dat er morgen een nieuwe Belgische Kampioene gehuldigd gaat worden.

Plaats twee vandaag met een 3% achterstand was er voor de nu nog Belgisch Kampioene Suraya Hendrikx, zij reed Dear Friend 2 naar een totaal score van 71.174%. Met haar andere "Blacky" Black Beauty was zij vandaag goed voor de vierde plaats tijdens de tweede dag van het BK, haar score met Black Beauty bedroeg 70.235%

Laura De Graeve en Feuertanz waren vandaag net als gisteren als derde terug te vinden in de uitslag, vandaag bedroeg haar score 70.647% wat een fractie hoger uitkwam dan de proef die gisteren verreden is.

Laura Luyten en J2I Lamborghini kwam vandaag uit op een score van 68.559%. Vandaag was dat goed voor de vijfde plaats.

Aankomende zondag zullen we zeker weten wie zich Belgisch Kampioen 2019 mag noemen, dan worden de afsluitende Küren op muziek verreden tijdens het Flanders Dressage Event.

BK Juniors

Amber van den Steen wint ook vandaag overtuigend de Individuele proef bij de Junioren met Fame. Vandaag kwam haar score uit op 72.294%. Beide dagen waren haar scores boven de 72%. Hiermee lijkt het kampioenschap meer en meer dichterbij de komen.

Karoline Sofie Vestergaard met Junior Hit waren net als gisteren vandaag goed voor de tweede plaats. Vandaag kwam haar score uit op 69.971%, een fractie hoger dan de proef van gisteren.

Hetzelfde geldt voor Maud Adriaensen die was vandaag eveneens terug te vinden op de plaasten drie en vier weliswaar in omgekeerde volgorde. Vandaag was ze derde met Bailamos Biolley (68.971%) en vierde met Galliani Biolley (68.559%).

Lisa Arcq was vandaag met haar beide paarden terug te vinden op de plaatsen vijf en zes. Respectievelijk met Quantum of Solace (67.176%) en met Rothschild (66.8245).

Morgen middag zal tijdens het Flanders Dressage Event de afsluitende Kür op muziek worden verreden.

FDE Silver Cup

Ook dit jaar weer veel deelnemers voor de FDE Silver Cup. Vandaag kwamen er 19 deelnemers aan de start voor het eerste onderdeel.

De proef 4N.3 van de FDE Silver Cup werd deze ochtend gewonnen door Cindy Schuurmans. Zij reed met Swarovski naar een totaal score van 71.136%. Laurens Vanderbeeken reed vandaag met Garmin van het Waterhof naar 70.682% wat vandaag goed was voor de tweede plaats. Ook plaats drie reed naar een score van boven de 70%, vandaag reed Tom Franckx met Don Frederika naar 70.076% wat hem dus de derde plaats opleverde.

Ook Hannelore Volders en Jacqueline Tonnaer reden zich vandaag in de prijzen. Hannelore Volders reed naar 69.545% met Momenica. Dit was goed voor de uiteindelijke vierde plaats. De vijfde plaats was voor Jacqueline Tonnaer met Cantano Tetti naar 68.864%.

FDE Diamond Cup

Op de tweede dag van het Flanders Dressage Event stond ook de FDE Diamond Cup (Intermedaire I) op het programma.

Het eerste onderdeel werd vandaag gewonnen door Isabel Cool. Zij kwam tijdens de FDE Diamond Cup aan de start met Cheatodon. Isabel won eerste onderdeel met een score van 67.674%. Lien Peeters en Day Dream reden vandaag naar 66.912% wat haar de tweede plaats opleverde.

Claudia Dorpmans en Dancing Diamond 18 reden naar een totaal score van 66.397% wat goed was voor de derde plaats. Brecht D'Hoore en Detroit kwamen uit op precies 65.000% en werden hiermee vierde.

Morgen middag om 13.15 uur zal het tweede onderdeel verreden worden, dit vindt plaats in de binnenpiste van Stal Hulsterlo.

BRON: TopTalent Dressage