Brons voor Pieter Kenis in Spangenberg, winst voor Mano Negra vd Bucxtale

Brons voor Pieter Kenis in Spangenberg, winst voor Mano Negra vd Bucxtale

In het Duitse Spangenberg presteren zowel Belgische paarden alsook ruiters erg goed. Pieter Kenis sprong vanmiddag naar de derde plaats in de CSI3* 1,45m, de BWP-gefokte Mano Negra vd Bucxtale won de competitie voor jonge paarden. 

QUICK RESULT CSI3*

1. Pius Schwizer - Lamborghini 91
2. Thiago Ribas Da Costa - Kassandra van 't Heike
3. Pieter Kenis - Kapri de la Drie


Schwizer overheerste voor Zwitserland met de Hannoveraanse ruin Lamborghini, een elfjarige nakomeling van Lord Pezi. In 59,62 seconden klopten ze achtervolgers Da Costa en Kassandra. Deze Kassandra van 't Heike is een BWP-merrie van negen jaar van Epleaser van 't Heike gefokt door Karel Boonen. In 62,61 seconden werden ze tweede. Daarna volgde Pieter Kenis met de eveneens BWP-gefokte Kapri de la Drie (Pommeau du Heup). Zij klokten af op 63,48 seconden.

De Duitsers volgden pas na het podium. Cellato (Cellestial) bezorgde Dieter Smitz de vierde plaats, Felix Hassmann en SIG Chaccinus (Chacco-Blue) werden vijfde. 

CSIYH* 1,30m

De zevenjarige BWP'er Mano Negra van de Bucxtale (Mylord Carthago x Concorde) finishte als eerste in deze rubriek met Thiago Ribas Da Costa voor Brazilië. Oliver Lemmer volgde voor Duitsland met Chin Cham Cham (Chin Champ), Nubalou W Z (Numero Uno) en Toni Hassmann finishten als derde. 

Klik hier voor alle resultaten.