Karen Oris en Gilles Dunon verzekeren Belgische successen in Opglabbeek

Karen Oris en Gilles Dunon verzekeren Belgische successen in Opglabbeek

In Opglabbeek heeft Gilles Dunon de Belgische eer hoog gehouden in de 1.40m CSI4* rubriek. Eerder won Karen Oris de 1.35m proef van het viersterren programma.

Het leek er even op of de Belgen zouden de internationale overmacht de prijzen moeten gunnen in de 1.40m CSI4* rubriek. Op de valreep sprong voormalig Belgisch kampioen, Gilles Dunon naar de tweede plaats. Carlos Eduardo Mota Ribas won de proef in het zadel van de 10-jarige Night Secret Z (Non Stop).  Gilles Dunon volgde op exact één seconde met onder het zadel de 9-jarige Comanchero de Poteau Z (Comilfo Plus Z). Het podium van deze viersterren rubriek werd afgewerkt door Marcus Ehning met de 14-jarige dochter van Calido I, Calanda 42.

Net buiten de top drie sprong Catherine Van Roosbroeck met één tijdsfout naar de negende plek. Op de rug van haar 10-jarige Miles (Emerald) bleef ze landgenoot Luiz Felipe Neto de Azevedo met Chacito (Chacco-Blue) voor.

Eerder won Karen Oris de 1.35m internationale CSI4* met haar eigen 10-jarige Mali d'OR (Emerald). De Belgische verwees Evie Buller met Elenoor (Limbus) naar de tweede plaats terwijl Ingrid Gjelsten de top drie afwerkte in het zadel van JAckson Vd Bisschop (Flipper d'Elle*Hn).

Alle resultaten