Aurelia Guisson en Maxime Harmegnies laten Belgisch volkslied klinken in Bonheiden

Aurelia Guisson en Maxime Harmegnies laten Belgisch volkslied klinken in Bonheiden

Deze ochtend kwamen de jonge springpaarden aan de start in Bonheiden. De Belgische combinaties zetten de zegereeksen verder. Aurelia Guisson en Maxime Harmegnies verzekerden alvast twee Belgische eindzeges.

Bij de vijfjarigen hield Aurelia Guisson met de eigen gefokte, Toronto vh Legitahof Z (Toulon) de concurrentie achter zich. Het paar bleef ruim één seconde voor op landgenoot Pieter Van den Bergh met onder het zadel de vijfjarige Aganix du Seigneur-zoon, Apollo van de Kapel Z. Het podium in deze proef voor vijfjarigen werd afgewerkt door de Britse amazone, Chloe Aston  en Arya Z.

Net buiten de top drie volgde Jeroen De Winter met Rothinka Van 't Lusthof (Corico Z) voor Marnick Spits en de BWP-merrie, Roette V't Recht Eind (Aganix du Seigneur).

Bij de zesjarigen moesten de Belgen een internationaal podium voor zich dulden. Voor eigen publiek sprong Pascale Haep als beste Belgische naar de vierde plaats. Samen met Quesera de Muze (Andiamo Z) moest Haep Jules Orsolini met Lipton (Glasgow vh Merelsnest), Jack Ansems met Lemiro (Emir R) en Benedikte Serigstad Endresen met Annie S of the Lowlands Z (Andiamo Z) voor zich dulden.

Maxime Harmegnies scoort proefwinst met Otto van de Achterhoek

Bij de zeven- en achtjarigen wist de ruiter van Haras de Laubry, Maxime Harmegnies op de valreep de eindzege op naam te schrijven. Harmegnies sprong naar de winst met de achtjarige BWP-ruin, Otto van de Achterhoek (Dieu Merci van T&L). Het paar dook ruim één seconde onder de chrono van West-Vlaming, Vincent Lambrecht. 

Lambrecht volgde op het podium met de zevenjarige Philemon Van T&L L (Lavallino Ter Klomp) en verwees zo streekgenoot, Hendrik Denutte met Kenzo Quality Z (Kannan) naar de derde plaats. 

Net buiten het podium strandde Melissa LAenen met Jax LVP (Cornet Obolensky) op de vierde plaats voor Tatiana Troiani met de zevenjarige Palmiro de Muze (Denzel van't Meulenhof).

Alle resultaten