Julien Macedoine grijpt eindzege in Youngster Tour Lummen

Julien Macedoine grijpt eindzege in Youngster Tour Lummen

Nadat Macedoine op de eerste dag ook al zegevierde met Qugana (v. Emerald) kon hij ook de eindzege grijpen bij de zevenjarige paarden. 

De dochter van Emerald was onder Macedoine bijna drie seconden sneller dan de concurrentie. De Britse Chloe Winchester plaatste haar tussen de Belgische uitslagen en nam met Tisara Quality Cruise het zilver mee naar huis. Kim Thiry hield het brons in eigen land in het zadel van Quick Silver van het Farasohof (v. Dominator 2000 Z). 

De vierde plaats was voor Dennis Caubergs met Lanna Paulowna Vg (v. Kannan), gevolgd door Jens Thys met Jade Z (v. Jaguar van Paemel) die vijfde werd. 

Volledige uitslag

Wilm Vermeir Belgische sterkhouder op podium in 2* 1.35m

In de 2* competitie was Wilm Vermeir de enigste Belg in de top drie in de 1.35m rubriek. Op de rug van Eytuka of Two Notes Z (v. Emerald van 't Ruytershof) greep hij nipt naast de winst. Het was de Britse Emma Stoker die op Q Seven (v. FRH Quaid) tien honderdsten sneller over de finish kwam en won. Ook het brons was voor een Britse combinatie en ging naar Will Edwards met SHW Early Dawn (v. Heartbeat). 

Jan Vlemmix kwam net buiten het podium op vier met Sensation Z (v. Starpower) voor Dennis Caubergs en Narnia op vijf.

Volledige uitslag

Jens Nijs laat concurrentie achter zich bij vijf- en zesjarigen

Met de zesjarige Clan de Nyze Z, een hengstenzoon van Comme Il Faut, reed Nijs naar het hoogste schavot in de barrage voor jonge paarden. Met 31,73 op de klok won het duo de rubriek. De Britse Emma Stoker trok met de zesjarige Comme Ci Comme Ca de goede lijn van de week door en reed naar het zilver. Kelly Cornelis tekende met de vijfjarige Baloucante di Luna (v. Balou du Rouet) voor het brons. Sander Kenis opende de lijst buiten het podium en werd vierde in het zadel van Riante V. 't Recht Eind (v. Toulon) voor Arno Boon die vijfde werd op Deja Vu van de Hoge Weide Z (v. Dominator 2000 Z). 

Jens Thys zagen we terug op zes met Charme d'ore Z (v. Cicero Z), Louke Baeten was de laatste Belgische combinatie in de top tien en werd negende met Rolex ter Leydonck (v. Bamako de Muze).

Volledige uitslag