Jules Van Hoydonck knap vierde in de eerste CSIOY 1m45 Big Tour van Zuidwolde

Jules Van Hoydonck knap vierde in de eerste CSIOY 1m45 Big Tour van Zuidwolde

Op de CHIO Youth Spring Tour in Zuidwolle zijn de Young Riders intussen ook voor de eerste keer in actie gekomen. Zij gingen van start met de Big Tour rechtstreeks op tijd over een hoogte van 1m45. In totaal konden negentien combinaties het parcours foutloos afleggen en Nikita Cheung zorgde ervoor dat de winst in Nederland bleef. Jules Van Hoydonck zorgde wel voor de beste Belgische prestatie met een mooie vierde plaats. 

De Nederlandse Nikita zat in het zadel van de Zangersheide merrie Noberlina Vd Laarseheide Z (v. Nabab de Reve). Samen waren ze snel en foutloos en finishten ze in een tijd van 73,93 seconden. Dat leverde het duo meteen de overwinning op! 

Ingrid Gjelsten deed wel nog een verdienstelijke poging. Met Alibi de la Roque (v. Mylord Carthago) klopte ze af op 74,22 seconden, goed voor de tweede plaats. Caroline Rehoff Pedersen nam met Calvin 115 (v. Castelan 3) de derde plaats voor haar rekening.

Jules Van Hoydonck zorgde met de BWP-merrie Minte vd Bisschop (v. Plot Blue) voor de beste Belgische prestatie. Samen sprongen ze naar een mooie vierde plaats na een foutloze ronde. Philip Svitzer sloot met Alida Nike (v. Unstinov) de top vijf af.



Klik hier voor de volledige uitslag.