Jonas Soquet verzekert thuiswinst in Lier

Jonas Soquet verzekert thuiswinst in Lier

Deze ochtend startte het sportief programma reeds vroeg bij het Azelhof. Zowel de jonge springpaarden als 1.40m combinaties kwamen aan de start op de buitenpistes. Jonathan Soquet verzekerde alvast de eerste Belgische winst van de dag met zijn 6-jarige Kavinsky Giguellerie.

Het podium kleurde volledig internationaal na afloop van de 1.40m CSI2* proef. Mexico's Cristobal Collado hield de concurrentie achter zich met de 11-jarige zoon van President, Princeton Z. Op het podium volgde Olivia Natasha Poole met de 12-jarige Quality (Quirado) voor Jacques Helmlinger met de SF-ruin, Atlantic de la Roque (Kannan*GFE).

Net buiten het podium strandde Thiago Ribas da Costa met de 8-jarige sBs-ruin, Itchcock Des Dames (Marius Claudius) voor een sterke delegatie Belgen. Christophe Vanderhasselt vervolledigde de top vijf met de dochter van Kannan, Ellipse de Lezellec.

Het paar werd opgevolgd door West-Vlaming, Hendrik Denutte die met Nevada Quality Z (Numero Uno) voorop Fabrice Galdini met Jealousy (Lord Z) bleef.

Jonathan Soquet en Kavinsky verzekeren Belgische winst

Bij de vijf-en zesjarigen verzekerde Jonathan Soquet een Belgische thuiszege met de zoon van Le Coultre de Muze, Kavinsky Giguellerie. Het paar bleef als enige foutloos onder de 27 seconden en verwees zo Marcel Schneider met de zesjarige Donnerlittchen 72 (Dinken) naar de tweede plaats. Koen Gelaude werkte het podium af in het zadel van Willy Matton's Kalliope (Emerald).

Alle resultaten