Andres Vereecke en Aurelien Lejeune winnen de rubrieken voor jonge paarden in Grote-Brogel

Andres Vereecke en Aurelien Lejeune winnen de rubrieken voor jonge paarden in Grote-Brogel

In Manege Breugelhoeve M&M mochten de jonge paarden de spits van deze internationale wedstrijd afbijten. De vijfjarigen waren als eerste aan de beurt met een twee fasen special rubriek. We zagen dertien dubbel foutloze combinaties en daarvan ging de overwinning naar Aurelien Lejeune. De zesjarigen kregen eveneens een twee fasen special proef en daarin kregen we achttien dubbel foutloze combinaties. Andres Vereecke was iedereen te snel af en schreef de proef op zijn naam.

CSIYH - zesjarigen

Andres Vereecke zat in het zadel van Qadim de Regor (v. Bamako de Muze). Samen vlogen ze door de tweede fase in een tijd van 28,14 seconden, genoeg voor de overwinning. 

Marthe Heudens zat de winnaars wel nog op de hielen. Met de BWP-merrie Que Sera T (v. Marius Claudius) finishte in een tijd van 29,09 seconden en dat leverde haar een tweede plaats op. Kim Thiry reed Quel Torreo T (v. El Torreo de Muze) naar de derde plaats. 

Op vier kregen we Jan Geysen in het zadel van Carlsberg JG Z (v. Cassiro). Dieter Vermeiren sloot met Cosmos W de top vijf af. Ook de rest van de rubriek werd gedomineerd door België. Anthony Wellens (Quel Homme SW), Wout Neven (Kapriola CK Z), Mike van Olst (Lennie Z), Adeline Dick (Tapioca M&O Z) en Wim Aegten (Legrande H2) konden allemaal nog een top tien-plaats bemachtigen. 


CSIYH - vijfjarigen

Bij de vijfjarigen kon Aurelien Lejeune rekenen op Dixit du Val 'Heureux Z (v. Diamant de Semilly). De twee klopten af op 28,74 seconden, nipt genoeg voor de overwinning. Patrick Jonkmans was met Vedette van het Langewater Z (v. Vannan) slechts achttien honderdsten trager en nam in 28,92 seconden de tweede plaats voor zijn rekening. 

Voor Dries Dekkers en D&J Idefix (v. D&J Havanna) was een derde plaats. Zij bleven Ruben Mulders en Alexia Bormes RM Z (v. Arezzo) voor, die vierde bleven. Kir Maiorov sloot met KTO Terminator (v. Dominator 2000 Z) de top vijf af. 

Ook Jens Thys (Charme D'Ore Z), Kevin Gielen (Messi Z), Eveline van Gruisen (Camille van Overis Z), Axelle Druyts-Hens (Tinto de Nuit Z), Roy Hanlon (Gilles van de Vosberg Z) en Anthony Wellens (Rhum van t Steentje) konden zich nog klasseren.