Jessica Mendoza en Play winnen de CSI4* $50.000 Jet Run Devon Welcome Stake

Jessica Mendoza en Play winnen de CSI4* $50.000 Jet Run Devon Welcome Stake

Op dinsdag 31 mei ging de internationale springsport van start tijdens de 2022 Devon Horse Show. Een groot aantal getalenteerde atleten en hun paarden kwamen naar de iconische Dixon Oval voor de CSI4* $50.000 Jet Run Devon Welcome Stake. Van de 22 starters, die zes verschillende landen vertegenwoordigden, bleven er slechts negen foutloos in de barrage. Aan het einde van de proef waren het Jessica Mendoza uit Groot-Brittannië en haar eigen paard Play die als winnaars uit de bus kwamen en het Devon blauw mee naar huis namen.

Olaf Peterson, Jr. had een uitdagend parcours van 15 hindernissen neergezet, geschikt voor het talent van de deelnemers. Een triple bar, een paar uitdagende combinaties en een krappe toegestane tijd vereisten van de duo's dat ze slim rond het Dixon Oval reden als ze hun naam wilden toevoegen aan de lijst van barrage kandidaten. Aan het einde van de eerste ronde waren negen paarden en ruiters foutloos en klaar om te strijden voor de blauwe medaille, waaronder Mimi Gochman (USA), Mendoza, Ali Wolff (USA), Paul O'Shea (IRL), Amanda Derbyshire (GBR), McLain Ward (USA), Catherine Tyree (USA), Zayna Rizvi (USA) en Grace Debney (GBR).


De 17-jarige Gochman keerde terug voor het verkorte barrageparcours met 8 hindernissen, dat nieuwe eisen stelde aan de atleten, waaronder een bochtig parcours met talrijke mogelijkheden om terug te draaien en tijd te winnen, en gaf het tempo aan voor de overige deelnemers. Gochman en Celina BH, eigendom van Gochman Sport Horse LLC, zetten de rest van het peloton op scherp en reden met gemak over de piste, waar ze de balken in 38,66 seconden omhoog lieten liggen. Het publiek zag onmiddellijk een nieuwe leider, want Mendoza finishte drie seconden sneller dan Gochman en zette de klok snel en foutloos stil in 35,79 seconden. 


Wolff en Blacklick Bend Farm's Casall kregen een ongelukkige weigering in het parcours, waardoor ze op 4 strafpunten eindigden in een tijd van 35,64 seconden. O'Shea en Imerald Van't Voorhof bleven weliswaar foutloos in het parcours, maar kwamen net tekort voor de koppositie, door met een tijd van 37 seconden naar de tweede plaats te gaan. Derbyshire en Cornwall BH, eigendom van Gochman Sport Horse LLC, kregen een fout in het parcours, genoegen nemend met 4 punten en een tijd van 39.12 seconden. Ward en Beechwood Stables LLC's Contagious waren niet meer in de strijd om de eerste plaats na een onfortuinlijke uitschakeling. Tyree stuurde Catherine Tyree LLC's BEC Lorenzo naar een foutloze barrage in 37.65 seconden, goed genoeg om naar de derde plaats te glijden. Rizvi en Exquise du Pachis, eigendom van Optimus Agro NV, slaagden er ook in om alle hindernissen intact te laten, maar kwamen niet aan de top met een tijd van 38,24 seconden. Als laatste in het parcours stopte Debney met Zarenia de Vidau de klok foutloos in 38,73 seconden, maar niet snel genoeg om Mendoza van de troon te stoten. 


Uiteindelijk kon niemand Mendoza's snelle prestatie inhalen, waardoor ze aan het einde van de proef in de voorste gelederen van de overwinningsgalop stond. O'Shea behield zijn tweede plaats, terwijl Tyree de top drie vervolledigde. Dinsdagavond was de eerste FEI-overwinning voor Jess en Play sinds hun partnerschap een jaar geleden begon, en ze sprak vol lof over zijn talent en vermogen. Ze kijkt ernaar uit om de 10-jarige Zweedse Warmbloed ruin volgende week mee te nemen naar Europa om zich te richten op Nations Cup wedstrijden en Groot-Brittannië te vertegenwoordigen gedurende de zomer. 


Klik hier voor de resultaten