Jens Vandenberk voert Belgisch podium aan in CSI2* ochtendrubriek Sentower Park

Jens Vandenberk voert Belgisch podium aan in CSI2* ochtendrubriek Sentower Park

In Sentower Park ging de dag vandaag van start met een 1m25 rubriek van de CSI1* competitie. Naar goede gewoonte waren de Belgen erg goed vertegenwoordigd in de prijsuitreiking. Mike Lepiemme slaagde erin om de overwinning op zijn naam te schrijven. In het zadel van Adagio de l'Enclos de l'Ange (v. Albatros du Pachis) liet hij een foutloze ronde achter zijn naam noteren. Hij finishte in 29,76 seconden. 

Pascal van Laethem volgde op de tweede plaats. Hij rekende op Touquet vh Daalhof (v. Saphir du Pre à Vivre) om in 30,02 seconden foutloos rond te springen. Britt Scholts en Elvis Zeldenrust (v. Wittinger VDL) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 30,39 seconden.

Veronika Shchekoturova (Quinn 17) en Maxime Perez (Gipsy Girl DB) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Pauline Genet en Master de Vauxelles (v. Va-Vite) eindigden net buiten de top vijf op de zevende plaats. Deze Belgische combinatie kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 35,03 seconden. 

CSI2* 1m35

In het 1m35 voerde Jens Vandenberk een Belgisch podium aan. In het zadel van Cynthia Z (v. Calvados) was hij de snelste in deze rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 55,37 seconden. Mike Lepiemme nam de tweede plaats mee naar huis. Hij reed Falco van het Roosakker (v. Berlin) foutloos rond in 55,53 seconden. Voor Ines van den Bosch en Infinity vd Heffinck (v. Contact vd Heffinck) was er een derde plaats na een foutloze ronde in 56,61 seconden.  

Michael Jung (Chasandra) en Bertram Allen (Kurkuma Della Caccia) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Hannes Symons (Cayeto Z) eindigde ook in de top tien.

7- en 8-jarigen

In de rubriek voor 7-en 8-jarige paarden ging de overwinning naar Guillaume Foutrier. Hij kon in het zadel van Elena Hope (v. Kannan) een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 55,04 seconden. Hiermee bleef hij drie Belgische combinaties voor. Guy Beyers en Of Passion van den Dael (v. For Passion d'Ive Z) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde in 55,38 seconden. Lola de Braekeleer en Oriane de Libersart (v. VDL Cardento) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 56,20 seconden.

Dennis Caubergs (Oasa van de Brouwershoeve) en Bertram Allen (Calculatus) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor alle resultaten