Jelle Sappin ijzersterk in 1.30m rubriek van Lier

Jelle Sappin ijzersterk in 1.30m rubriek van Lier

In het Azelhof in Lier liep zonet de CSI1* 1.30m proef op zijn einde. Winst was er wederom voor de Braziliaanse ruiter Francisco José Mesquita Musa. Jelle Sappin zorgde met zijn derde plaats voor de beste Belgische prestatie in deze rubriek. 

Francisco José Mesquita Musa kon rekenen op de vosse merrie Miss-Sarajevo Imperio Egipcio (v. Diamant De Semilly) om de winnende tijd van 56,59 seconden neer te zetten. Hiermee was hij de Nederlandse amazone Jody Van Gerwen te snel af. Zij reed met Quatta NH Z (v. Quidam de Revel) over de finish in 57,47 seconden. Jelle Sappin zorgde met zijn derde plaats voor de beste Belgische prestatie in deze 1.30m rubriek en reed met Hanaika (v. Echo van't Spieveld) over de meet in 59,12 seconden. 

De top vijf werd aangevuld door de Belgische driekleur. Nico Van Der Plaetsen en My Secret Of Usie T reden naar de vierde plaats. Laura Blommaert en Nikita Einddeken Z zorgde voor de vijfde plek. 

Andere Belgische top tien klasseringen waren er voor Daphne Kindt (Joly De Mauretus) en Estelle Van Tricht (Ferra van den Bisschop). 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Equnews