Jef Peeters doorstaat met glans uitdagende Junioren Big Tour in Opglabbeek

Jef Peeters doorstaat met glans uitdagende Junioren Big Tour in Opglabbeek

Tussen de eerste en tweede ronde van de landenwedstrijd voor Junioren door, werd ook de 'in between class' afgewerkt. Slechts vier van de 33 combinaties slaagden erin het 1.40m hoge parcours zonder fouten af te leggen, waarvan de helft Belgisch was.

Jef Peeters was de eerste Belgische combinatie om foutloos te blijven. In het zadel van de 10-jarige Olina van't Ruytershof, een dochter van Jenson van 't Meulenhof gefokt bij de familie van den Branden, besloot hij uiteindelijk op de tweede plaats. Estelle van Tricht volgde wat later aan de start met Sea Coast Don't Touch Tiji Hero Z (Diamant de Semilly) en slaagde er met het fokproduct van Tim Van Tricht ook in om van het hout af te blijven. Het duo landde op vier. 

De snelste foutloze rit werd gereden door de Zweedse Mathilda Hansson en Calleth You Cometh I (Cabachon). De laatste omloop zonder fouten kwam van Margot Angeloz. De Zwitserse was de eerste om foutloos af te werken op Mylord MW (Mylord Carthago).

Resultaten

Mathieu Bourdeaud'Hui sterk bij de Young Riders

Voor Young Rider Mathieu Bourdeaud'Hui was er in de 1.45m Big Tour bij het Sentower Park een plek in de top tien gereserveerd. Bourdeaud'Hui stuurde de sBs merrie van Curby du Seigneur, Hortaxe du Seigneur naar een zevende plaats en was daarmee de beste Belgische combinatie. 

De Nederlandse amazone Meike Zwartjens rekende op de Zangersheide ruin Twindam Z om de overwinning binnen te halen. De 9-jarige zoon van Twister de La Pomme is bij de familie Zwartjes samen met Poffers gefokt. Voor de door De Cock - Vermeylen gefokte BWP merrie werd de derde plaats genoteerd onder de Oekraïense Anastasia Bondarieva.