Pieter Clemens en Emmerton pakken rankingpunten in GP-kwalificatie van Arezzo

Pieter Clemens en Emmerton pakken rankingpunten in GP-kwalificatie van Arezzo

21 combinaties konden zich in de Gold Tour 1.50m Grote Prijs-kwalificatie van de Toscana Tour kwalificeren voor de barrage. In deze beslissende fase tekenden heel wat Belgische duo's present, waaronder Pieter Clemens die zich een weg naar de top drie baande.

Clemens verzekerde zich in het zadel van Emmerton van een van de drie foutloze barrageritten en stuurde de KWPN ruin van Silvio I naar het brons. Giampiero Garofalo zegevierde voor eigen publiek op Hero, een 12-jarige Diamant de Semilly-nakomeling. Zij reden met ongeveer een seconde verschil Marlon Modolo Zanotelli en de sBs-merrie Heureuse Nouvelle WH van de overwinning. De 11-jarige dochter van Cardento is een fokproduct van Joke Slechter.

Roy van Beek landde net buiten het podium op vier met de 9-jarige Cavoiro-H Old (Casallco). Op zes zagen we de BWP merrie Oxana vd Bisschop (Air Jordan Alpha Z) van fokker Tom De Craene terug onder de Zwitserse Niklaus Rutschi. 

Maartje Verberckmoes hield mee de Belgische eer hoog en bracht Guidam's Willow The Second (Willow) naar plaats dertien. Jérôme Guery beslist om met Careca Ls Elite (Carusso Ls La Silla) niet te starten.

Resultaten