Jan Claeys verzekert Belgische zege in Lier!

Jan Claeys verzekert Belgische zege in Lier!

Deze ochtend heeft Oost-Vlaming, Jan Claeys de Brabançonne laten klinken in Lier. Eerder sprong Dirk Demeersman naar een derde plaats in de 1.35m ochtendrubriek.

In het zadel van de zevenjarige Groupie Semilly (Andiamo Semilly, fokker: Haras de Semilly) snelde Jan Claeys naar de winst in de 1.30m CSI1*. In deze 2-fasen rubriek verwees het duo Benjamin Wulschner met Chadon Vio Ps (Exelero 2) naar de tweede plaats. Voor eigen publiek vervolledigde, Leon Binard de top drie met Charlene vd Kattevennen Z (Cornet Obolensky). 

Net buiten het podium plaatste ook Camille Boffin zich in de prijzen. Boffin loodste Jarretelle Jps Z (Jaguar van Paemel) foutloos naar de zevende plek.

Dirk Demeersman is Belgische sterkhouder

In de 1.35m CSI2* rubriek hield Piet Raijmakers Jr. de concurrentie achter zich. De Nederlander hield de concurrentie achter zich met Van Schijndel's Alaska Ter Saleghem Z (fokker: De Smedt).

Raijmakers Jr sprong op vrijdag nog naar een tweede plaats met Cogburn (Quasimodo van de Molendreef, fokker: A. Hoorn). Deze ochtend strandde het paar op de zesde plek. Samen met zijn dochter van Aktion Pur Z, Van Schijndel's Alaska Ter Saleghem Z noteerde de Nederlander de snelste chrono van 58,09 seconden. Op bijna drie seconden verschil volgde Megan Laseur met onder het zadel Paul Van Haarlem's gefokte, Lyano (Harley VDL).

Voormalig Belgisch kampioen, Dirk Demeersman vervolledigde de top drie met zijn eigen gefokte Cote d'Or Z (Carambdole).