Martin Fuchs: "Een Six Bars is in feite een ideale gymnastiek oefening!"

Martin Fuchs: "Een Six Bars is in feite een ideale gymnastiek oefening!"

Deze week staat de Wereldbeker actie centraal in Leipzig. Twee jaar geleden was het de 2019 Europese kampioen, Martin Fuchs die de winst opeiste. "Ik moet eerlijk zijn hier in een uitverkocht stadium de Wereldbeker winnen evenaart echt het EK winnen in Rotterdam," vertelt de Zwitser.

"Hoewel de vergelijking misschien niet eerlijk opgaat, want in Rotterdam waren de tribunes niet volledig gevuld." Volgens Fuchs is Leipzig zijn laatste kans voor de finale. "Ik sta momenteel 14e in de ranking, dat is nog niet genoeg om zeker te zijn van een finale plaats. Zondag zal ik nog wat extra punten moeten verzamelen."

Toch is de Zwitser in Duitsland zonder zijn twee toppaarden. "Leone Jei en Conner Jei hebben beiden rust tot de start van het buitenseizoen. Na Leipzig zal Commissar Pezi acht weken rust krijgen. Het is belangrijk dat je de paarden voldoende rust gunt. Dat is ook waarom ik geen plan B heb mocht zondag niet gaan zoals gewenst."

"Vanavond start ik met Pezi de Six Bars. Persoonlijk vind ik dat een goede gymnastiek oefening. Je paard moet in de lijn mooi gelijkmatig springen en zijn rust bewaren. Stel dat het zondag dan wel zou lukken zal ik ook deelnemen aan de finale met Pezi..." lacht Fuchs.

Naast Commissar Pezi is ook Viper Z erbij. "Viper is heel snel en voorzichtig. Wanneer ik Viper bij me heb, ben ik bijna altijd zeker dat ik een top ranking heb!" vertelt de springruiter. 


bron: Equnews/Persbericht