Ignace Philips bezet podia bij de jonge paarden

Ignace Philips bezet podia bij de jonge paarden

De Belgische springruiter, Ignace Philips doet goede zaken op de Sunshine Tour. Philips zet zijn goede prestaties verder. Net als gisteren won de Belg met de Baloubet du Rouet-zoon, New Alone de rubriek voor zevenjarigen.

In de rubriek voor zevenjarigen hield Philips de Britse amazone, Emma Stoker achter zich met de 7-jarige Q Seven (FRH Quaid). Stephan Conter's stalamazone, Kendra Claricia Brinkop vervolledigde het podium met de BWP'er Number One (Presley Boy). Het paar bleef Gianluca Gennusa voor die met Nelson van de Moorskeshoeve (Elvis ter Putte) op de vierde plaats strandde. De BWP-ruin komt uit de fokkerij van de familie Moors. Emma Stoker vervolledigde vervolgens de top vijf met Newberry Balia NL . (Emerald).

Bij de zesjarige moest Ignace Philips twee duo's voor zich dulden. Philips eindigde op de derde plaats met Jasper, een zoon van Andiamo Z. De BWP-ruin Otello de Guldenboom (v. Tobago Z) werd vierde met Genussa. In de andere reeks deed Philips nog beter en werd hij tweede met de BW- ruin Obelix de Guldenboom, eveneens een nakomeling van Tobago Z.

In de competitie voor 5-jarigen was er een tweede plek voor Gwendoline Van Dievoet en de Zangersheide ruin Igor van den Dael Z (v. I Am Moerhoeve's Star).

Klik hier voor de uitslagen.