Henrik von Eckermann en King Edward winnen LGCT GP-kwalificatie van Stockholm. Abdel Said en Zoe Conter scoren voor België.

Henrik von Eckermann en King Edward winnen LGCT GP-kwalificatie van Stockholm. Abdel Said en Zoe Conter scoren voor België.

Eerder deze week won Henrik von Eckermann in Stockholm de eerste CSI5* rubriek met zijn BWP-ruin, King Edward. Samen met de zoon van Edward 28 schreef de Zweed nu ook de Grand Prix kwalificatie (en tweede omloop van de GCL) op naam. Het GCL Thuis-team, Stockholm Hearts won de Global Champions League.

Het 1.55 - 1.60m parcours was volledig naar de smaak van von Eckermann en de 12-jarige King Edward. De combinatie raasde foutloos door de proef en won uiteindelijk met ruim twee seconden verschil op Brazilië's Marlon Modolo Zanotelli met Like A Diamond van het Schaeck (Diamant de Semilly). Voor eigen publiek vervolledigde Peder Fredricson het podium in het zadel van de 16-jarige sBs-ruin, H&M All In (Kashmir van Schuttershof).

Het duo werd opgevolgd door de Hamburg LGCT Grand Prix-winnaar, Christian Ahlmann Z met onder het zadel de 11-jarige Solid Gold Z (Stakkato Gold). België's Abdel Said vervolledigde de top vijf met de 11-jarige SF-ruin, Bandit Savoie (Qlassic Bois Margot).

Net buiten de top vijf loodste Jérome Guery zijn 10-jarige BWP-merrie, MArgriet de Mariposa (Nabab de Rêve) foutloos naar de negende plek. Ook Nicola Philippaerts strandde nog in de prijzen. Philippaerts sprong met Moya vd Bisschop (Darco) foutloos naar de twaalfde plaats.

Stockholm Hearts winnen GCL

In de Team Ranking wonnen de Stockholm Hearts die eerder deze week al de leiding namen. Voor het thuis-team kwamen Malin Baryard-Johnsson met H&M Indiana (Kashmir van schuttershof) en Peder Fredricson aan de start. Fredriscon wisselde ditmaal van paard en startte met H&M All In, in plaats van Catch Me Not S.

Niet Zoe Conter en haar Rome Gladiators, maar de Shanghai Swans volgden met één punt in totaal op de tweede plaats. Voor de Shaghai Swans kwamen Christian Ahlmann met Solid Gold Z (Stakkato Gold) en Max Kühner met Eic Cooley Jump The Q (Pacino) aan de start. Zoe Conter sprong met Davidoff de Lassus (Ugano Sitte) samen met teamgenoot, Fernando Martinez Sommer en Cor Bakker (Colandro) naar de derde plaats.

Individuele ranking

Team Ranking