Alexander Housen domineert Youngster Finale Bonheiden

Alexander Housen domineert Youngster Finale Bonheiden

In Bonheiden heeft Alexander Housen zich laten opvallen in de 1.35 - 1.40m Youngster Finale. Samen met Rockwell RC (Kannan) won Housen de finale in 29,04 seconden. De Belgische springruiter volgde zichzelf bovendien op, op het podium. In de opvolgende 1.10m rubriek zette Valerie Blommaert de Belgische zegereeks verder.

Housen bleef als enige foutloos onder de 30 seconden. In het zadel van Lady Angeles (Los Angeles) won Housen de Youngster rubriek op vrijdag. Ditmaal  strandde het paar op de tweede plaats.

Het podium werd afgewerkt door de Zwitserse topruiter, Pius Schwizer. Schwizer klokte foutloos af in 30,33 seconden met onder het zadel de achtjarige dochter van l'Arc de Triomphe*Bois Margot, Ellie de Chasnay.

De combinatie werd opgevolgd door Alexis Goulet die met ERico Hoy (Bel Reinhart Z) voorbleef op Guy Janssens. De Belg sprong met Kasanova Z (Kannan) foutloos naar de vijfde plaats en strandde in het zadel van Joey (Caplan) foutloos op plek zes.  T&L-Horses ruiter, Frederic Vernaet volgde met Okina van de Bien (Toulon) op de zevende plek.

Valerie Blommaert zet Belgische zegereeks verder

In de aansluitende 1.10m rubriek verzekerde Valerie Blommaert met haar eigen negenjarige Izadi Di Fer (Dakar VDL) opnieuw een Belgische eindzege. Blommaert ging een Belgisch podium vooraf. Kjell Peeters volgde met Nina d'Impde (Andiamo Z) voor Els Huens met de 11-jarige BWP-ruin, Lakkato de Litrange Cxxii (Stakkato).

Uitslag

F. © ACP Pantel