Guery verzekert Belgische overwinning in Big Tour Sunshine. Hendrickx en Vermeir vallen ook op

Guery verzekert Belgische overwinning in Big Tour Sunshine. Hendrickx en Vermeir vallen ook op

In Vejer de la Frontera wordt er op de Sunshine Tour nog steeds druk op verschillende pistes gesprongen. De eerste rubriek van de dag was een 1m30 van de Small Tour en de winst ging naar Nederland: Skye Morssinkhof reed G-Vigino-Blue (v. VDL Zirocco Blue) foutloos naar de finish in 50,88 seconden. 

Nuno Tiago Gomes volgde met Macarena de Sorribas op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 51,92 seconden. Thomas Fasteus en Tora (v. Toulouse) namen de derde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 52,53 seconden. 

Skye Morssinkhof (Baloubelle 5) en Sara Lindroos (Coribo 3) vervolledigden de top vijf. 

Klik hier voor de resultaten

Big Tour A 

In het 1m35 van de Big Tour reed Jesus Torres Garcia naar de overwinning. Hij sprong de snelste foutloze tweede fase in het zadel van Grupo Prom Hacienda. Jane Richard Philips en Jalanta P (v. Catalano) volgden op de tweede plaats. Zij konden een foutloze ronde springen en finishten in 30,34 seconden. Alvaro Gonzalez De Zarate en I Am Minka (v. Eldorado vd Zeshoek) namen de derde plaats in na een foutloze ronde in 31,08 seconden. 

Linda Portychova (Copin's Boy) en Ciaran Nallon (Martells Hocus Pocus II) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

Wilm Vermeir sprong de top tien binnen. Hij hield met Enola Gay of Two Notes Z (v. Emerald van't Ruytershof) de nul en klokte af in 33,10 seconden. 

Medium Tour C 1m50

In  het 1m50 van de CSI3* competitie domineerden de Belgische ruiters. In een barrage met vijftiend ruiters namen ze zowel de eerste als de tweede plaats mee naar huis. Jérôme Guery liet alle concurrentie achter zich door in het zadel van Grupo Prom Milton (v. Mylord Carthago) een foutloze ronde te springen. Het duo klokte af in 33,92 seconden. Dominique Hendrickx en Floris TN (v. Quality Time) eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen eveneens een nulronde in 34,57 seconden. Richard Vogel en Alentejo (v. Nartago) waren goed voor de derde plaats. Dit na een foutloze barrage in 34,60 seconden.

Andreas Schou (Afghan) en Olivier Perreau (Happiness) vervolledigden de top vijf.

Klik hier voor de resultaten