Gudrun Patteet houdt de Belgische eer hoog in de 3* 1m50 LR Grand Prix van St. Tropez

Gudrun Patteet houdt de Belgische eer hoog in de 3* 1m50 LR Grand Prix van St. Tropez

Op de Hubside Jumping werd de laatste en belangrijkste rubriek van de week zojuist verreden: de 3* Longines Ranking Grand Prix over een hoogte van 1m50. In totaal konden tien deelnemers zich kwalificeren voor de allesbeslissende barrage en onze landgenote Gudrun Patteet zat er ook bij. Uiteindelijk bleef de winst in Frankrijk dankzij Megane Moissonnier maar Patteet hield de Belgische eer hoog met een knappe zesde plaats. 

Megane Moissonnier reed de elfjarige Bracadabra (v. Pacific des Essarts) snel en foutloos door de barrage wat resulteerde in de winnende tijd van 40,23 seconden. Haar landgenote Emeric George was net iets trager. Samen met Calisco de Terlong (v. Mylord Carthago) finishte hij in 41,04 seconden, goed voor de tweede plaats. 

Victor Bettendorf reed de Non Stop-zoon Mr. Tac naar de vierde plaats. De Franse topamazone Penelope Leprevost sloot met Gfe Candy de Nantuel (v. Diamant de Semilly) de top vijf af. 

De zesde plaats was voor België dankzij Gudrun Patteet. Met haar Emerald van'T Ruytershof-zoon Sea Coast Enjoy Z liet ze alle balken in de lepels liggen in een tijd van 42,22 seconden. De jonge hengst is pas acht jaar oud en leverde dus samen met zijn amazone een absolute topprestatie. 


Klik hier voor de volledige uitslag.