Gregory Wathelet blijft scoren in Thermal

Gregory Wathelet blijft scoren in Thermal

De Belgische springruiter, Gregory Wathelet haalt het beste uit zijn reis naar de West-kust van de Verenigde Staten. Vorige week sprong Wathelet al meermaals in de prijzen in Thermal. Ook deze week haalt Wathelet de prijzen. De proefwinst in de 1.50m CSI3* rubriek kwam op naam van Conor Swail met Theo 160.

Swail had twee ijzers in het vuur in deze rubriek. "Ik had al een mooi parcours afgelegd met Vital Chance de la Roque, ik was nadien dus super blij dat ik deze prestatie wist te verbeteren met Theo 160 (Christian 25)," verstelt Swail. De 11-jarige ruin is in eigendom van de familie Philippaerts.

Op het podium volgde Kyle King met Sig Chiari (Cristallo II) op minder dan één seconde. Swail haalde uiteindelijk ook de vierde plaats op de rug van de SF-ruin, Vital Chance de la Roque (Diamant de Semilly).

De Ier verwees zo Gregory Wathelet met onder het zadel Clarity (Clarimo), naar de vierde plaats. Op plek vijf strandde Elisa Broz met de 13-jarige BWP-merrie, Kardenta Van 't Meerhof (Cardento). De BWP-merrie werd eerder nog uitgebracht door Léon by Belize-ruiter, Ben Schuurmans.

Sofia Westborg haar voormalige Nadale van Dorperheide (Zilverstar T) vervolledigde de top zes met Ilan Ferder.