Gregory Wathelet: "Als je met een paard als Bond Jamesbond niet mikt op de Spelen, kan je er beter mee stoppen"

Gregory Wathelet: "Als je met een paard als Bond Jamesbond niet mikt op de Spelen, kan je er beter mee stoppen"

Gregory Wathelet liet op zaterdagmiddag de Nekkerhal op zijn grondvesten daveren door als beste Belg op de derde podiumtrede plaats te nemen na de World Cup. Hij rekende hiervoor op Bond Jamesbond de Hay (v. Diamant de Semilly) waarmee hij eerder dit jaar ook al de World Cup van Lyon op zijn naam schreef. "Als je met zo een paard niet mikt op de Spelen van Parijs, kan je beter stoppen met rijden", vertelde hij na afloop over zijn plannen voor 2024.

"Het is natuurlijk geen geheim dat alle Belgen graag op het einde van het jaar naar de Nekkerhal in Mechelen afzakken omdat het publiek het beste van de wereld is", gaat Wathelet van start. "Ik ben wel de beste Belg maar natuurlijk wilde ik het publiek graag een nieuwe Belgische overwinning geven. Ik heb mijn best gedaan maar vandaag is het allemaal niet helemaal gelukt".

Ook over zijn plannen voor 2024 is Wathelet duidelijk: "Zes maanden geleden verwachtte ik niet dat hij nu al op dit niveau deze prestaties zou kunnen neerzetten. Hij verrast mij elke keer als hij springt het lijkt of hij elke keer beter wordt. Nu krijgt hij even rust en het plan is om hem in Den Bosch voor de Dutch Masters weer aan de start te brengen. De rest van 2024 zal in teken van de Spelen staan. Als je je met zo een paard niet voorbereidt op een mogelijke selectie, kan je er beter mee stoppen", lacht hij.