Christian Ahlmann: "Ik heb van de dagen hier in Mechelen genoten"

Christian Ahlmann: "Ik heb van de dagen hier in Mechelen genoten"

Christian Ahlmann schreef zonet met Mandato van de Neerheide (v. Emerald) de World Cup van Mechelen op zijn naam. Het duo liet met hun tijd van 34,23 seconden de nummer één van de wereld Henrik von Eckermann en beste Belg Gregory Wathelet achter zich. "Ik heb van de dagen hier in Mechelen genoten", vertelde de kersverse World Cup winnaar na afloop. 

"Het publiek van Mechelen staat altijd achter een blok achter de ruiters, of je nu van België bent of niet. Dat geeft je dat kleine steuntje in de rug waardoor je nog meer gemotiveerd bent om het goed te doen. Het is nu de derde keer dat ik de World Cup van Mechelen achter mijn naam kan schrijven dus Mechelen heeft sowieso een speciaal plaatsje in mijn hart". 

Hij spreekt ook vol lof over zijn paard Mandato: "Ik heb hem op zijn zesde gekocht toen hij enkel maar enkele cyclussen had gesprongen. Mandato is een heel lang paard waardoor hij wat meer tijd nodig heeft. Ik voel nu dat hij zijn lijf, na drie jaar sprongen, volledig onder controle heeft waardoor hij klaar is voor het grotere werk. Hij springt met veel vertrouwen en quasi elke sprong is hetzelfde. Ik kan op een erg goede tweede jaarhelft met hem terugkijken dus hij is zeker een paard voor de toekomst". 

"Of ik wist dat ik gewonnen had na mijn ronde? Als Von Eckermann en Wathelet nog na je moeten komen, ben je nooit zeker", lacht hij. "Nee ik heb enorm mijn best gedaan en vandaag was echt 'onze dag' anders was het me zeker niet gelukt", besluit hij.