Gold League Lier: Aurelien LeJeune niet te stoppen in 1m40 hoofdnummer

In Lier wordt er dit weekend op Gold niveau gesprongen. Zondag staat een 1m45 hoge Grand Prix op het programma maar het hoofdnummer op zaterdag was een 1m40 rubriek waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. De overwinning ging naar Aurelien LeJeune. Hij reed de Zangersheide merrie Capri Z (v. Catoki) foutloos rond in 63,77 seconden en liet zo alle concurrentie ver achter zich, hij was bijna vier seconden sneller dan zijn eerste achtervolger, Christophe Vanderhasselt.

Vanderhasselt moest met Pimpernel Vitseroel (v. Numero Uno) vrede nemen met de tweede plaats. Het duo liet het hout onaangeroerd en klokte af in 67,49 seconden. Jean-Christope De Grande maakte de top drie compleet. Hij reed Anubis van de Vossestaart Z (v. Aimar van het Polderhof) foutloos doorheen het parcours in 68,62 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Jan Mertens (Qu'Aprice) en Kim Thiry (Chayne Z). Ze sprongen foutloze rondes in respectievelijk 69,26 en 69,42 seconden.

In het 1m30 was Britt Martens de beste. In het zadel van Oilily White vh Langwater (v. Wiesender) noteerde ze een foutloze ronde achter haar naam in 62,40 seconden. Dimme d'Haese nam op zijn beurt de tweede plaats mee naar huis. In het zadel van de 8-jarige Etikarta V Z (v. Elvis Ter Putte) kon hij een nulronde achter zijn naam noteren en klokte hij af in 62,54 seconden. Jan Mertens was in deze rubriek goed voor de derde plek. Hij zadelde dit keer Sira van Strikmolenhof Z (v. Stakkato) om in 63,27 seconden foutloos naar de finish te springen.

David Malfait (Flash Gordon) en Filippa Ibsen (Dopamine Z) werden vierde en vijfde.

In het 1m20 kroonde Jean-Christophe de Grande zich tot winnaar. Zijn Natan van de Vossestaart (v. Numero Uno) kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 58,17 seconden. Stijn van Lent en Clay Z (v. Cade Z) volgden op de tweede plaats. De Zangersheide ruin kwam niet in de buurt van het hout en klokte af in 59,56 seconden. Joy De Muynck maakte de top drie compleet. In het zadel van Joy's Dreamgirl Leewerikenhof (v. Kashmir van Schuttershof) kon ze de nul op het scorebord houden en klokte ze af in 59,99 seconden. Daarnaast nam ze ook de vierde plaats mee naar huis, dit keer in het zadel van Tess van't Leeuwerikenhof Z (v. Thunder vd Zuuthoeve).

Helen Goossens en Lune de Mai M (v. President) vervolledigden de top vijf na een foutloze ronde in 62,18 seconden.