CSI3* Nancy: Anthony Wellens laat de Brabançonne weerklinken in Big Tour 1m45

CSI3* Nancy: Anthony Wellens laat de Brabançonne weerklinken in Big Tour 1m45
Ook in Nancy wordt er dit weekend op CSI3* niveau gesprongen. Het hoofdnummer op zaterdag was een 1m45 rubriek van de CSI3* competitie waarin er rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd. Anthony Wellens verzekerde een Belgische overwinning: hij kon in het zadel van Da Silva van't Schaaphof Z (v. Diamant de Semilly) een foutloze ronde achter zijn naam noteren. Het duo stopte de chrono na 64,02 seconden. 

Hiermee deed hij beter dan Victor Bettendorf die op zijn beurt Astuce de la Roque (v. Kannan) naar de tweede plaats reed. Het duo kwam eveneens niet in de buurt van het hout en stopte de chrono na 65,02 seconden. Olivier Philippaerts mocht ook op het podiumplaatsnemen. Zijn foutloze ronde in het zadel van Precious Dwerse Hagen (v. Cornet Obolensky) leverde hem de bronzen medaille op. Philippaerts klokte af in 66,49 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Kendra Claricia Brinkop en Cedric Hurel. Brinkop rekende op Dawa de Greenbay Z (v. Diarado) om naar de vierde plek te springen, Hurel en Fantasio Floreval Z (v. Florian de la Vie) namen de vijfde plek voor hun rekening. 

Andere Belgische klasseringen kwamen van Gudrun Patteet (Sea Coast Guinness), Ann Carton-Grootjans (Nox Blue van de Hertogen) en Andres Vereecke (Coconut van Paemel Z). 

Eerder vandaag kon Olivier Philippaerts zich met Quana van Klapscheut (v. Iron Man vd Padenborre) ook al op de achtste plaats klasseren in het 1m35. Het duo noteerde een foutloze ronde in 66,12 seconden. De beste Belgische prestatie kwam echter van Rik Hemeryck. Hij reed Pretty Girl de Lauzelle(v. Armitages Boy) foutloos naar de finish in 63,43 seconden, wat hem de vijfde plaats opleverde.

Klik hier voor alle resultaten