Glenn Geerts vijfde in Wereldbeker Londen!

Glenn Geerts vijfde in Wereldbeker Londen!

Op zaterdag stond het mennen centraal in Londen. In de wereldbeker -manche zette Boyd Exell zijn hegemonie verder.  Voor België wist Glenn Geerts zich niet te kwalificeren voor de drive-off. De Belg strandde uiteindelijk op de vijfde plaats.

Exell's opvolgers, de Nederlanders Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde, kregen beiden vier strafpunten in de tweede ronde, waardoor de weg vrijkwam voor Exell als laatste deelnemer. Exell greep de kans om succesvol het intrigerende parcours van Jeroem Houterman te voltooien, dat het hoogste niveau van techniciteit vereiste rond de obstakels en eindigde met een lange sprint naar de laatste hindernis.

Chardon, een viervoudig wereldkampioen, toonde zijn vaardigheden door zijn team van grijze dynamo's met zo'n snelheid te besturen dat hij ondanks acht strafpunten in de eerste ronde doorging naar de drive-off, voor Dan Naprous, de toonaangevende rijder uit Groot-Brittannië, die het parcours in een langzamer tempo aflegde en als vierde eindigde.

Over zijn overwinning zei Exell: "Ik voelde de druk. Je kunt op elk moment een bal hebben bij indoor rijden, en als je langzamer gaat en later in het parcours een bal hebt, word je gestraft. De sport groeit zeker elk jaar omdat het publiek het beter begrijpt en daardoor meer geniet van het entertainment. ExCeL is een fantastische locatie voor de London International Horse Show omdat we de paarden eenvoudig kunnen uitladen en ze direct naar de stallen kunnen brengen, die zo dicht bij de Warm-Up Arena en de International Arena liggen - het is fantastisch."

Uitslag